ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έλληνας οικονομολόγος μηνύει τον Μάρτιν Σουλτς (photos)!

Έλληνας οικονομολόγος μηνύει τον Μάρτιν Σουλτς (photos)!

Η κίνηση του Μάρτιν Σουλτς να μιλήσει σε γερμανικά ΜΜΕ στις 5 Ιουλίου, ημέρα που διεξαγόταν το δημοψήφισμα στη χώρα μας και να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του «ΝΑΙ», οδήγησαν Έλληνα οικονομολόγο στην απόφαση να υποβάλει μήνυση εις βάρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ιωάννης Σιάτρας τονίζει μεταξύ άλλων στην εξώδικη δήλωσή του ότι «το πρωί της Κυριακής και περί ώρα 11.00 πμ (ή 10.00 πμ ώρα Γερμανίας), δηλαδή σε χρόνο που σύμφωνα με το άρθρο 48 του ΠΔ 26/2012, απαγορευόταν κάθε μετάδοση εκπομπής ή μηνύματος προεκλογικού περιεχομένου, από το γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutchlandfunk μεταδόθηκε συνέντευξή σας προς τον δημοσιογράφο Jorg Munchenberg. Στη συνέντευξη αυτή παρουσιαστήκατε ως «Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο είναι και το πολιτικό σας αξίωμα.

Λίγη ώρα αργότερα-στις 12:05μμ ώρα Ελλάδας-η συνέντευξή σας αναρτήθηκε απομαγνητοφωνημένη και υπό μορφή κειμένου στο διαδικτυακό τόπο του σταθμού. Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, τα κύρια σημεία της συνέντευξης αναπαράχθηκαν και αναμεταδόθηκαν αμέσως από σχεδόν όλα τα κύρια ΜΜΕ της Ελλάδας. Τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον ήταν ορισμένες φράσεις της συνέντευξής σας.

«Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ΟΧΙ, τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής. Αυτόμάτως, όποιος υιοθετεί νέο νόμισμα, βγαίνει από την Ευρωζώνη».

Δείτε στη gallery όλο το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσης

Σχετικές ειδήσεις