ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δώστε όλα τα ονόματα για το σκάνδαλο της ΑΤΕ στη δημοσιότητα!

Δώστε όλα τα ονόματα για το σκάνδαλο της ΑΤΕ στη δημοσιότητα!

Όταν μια κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό, έχοντας στην κορυφή της ατζέντας της την καταπολέμηση της διαφθοράς και την απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα που διαχρονικά συγκλονίζουν τη χώρα, έχει τουλάχιστον ηθική υποχρέωση, έναντι του συνόλου των πολιτών, να «μιλήσει» με αποδείξεις και ονόματα, για να μάθουμε -επιτέλους- ποιοι ήταν αυτοί που τα... έφαγαν σε αυτόν τον τόπο.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΜΗΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΑΓΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ

Γιατί, «όλοι μαζί», όπως επιμένει να προσπαθεί να μας πείσει ο Πάγκαλος, δεν τα φάγαμε. «Όλοι μαζί» οι... του περιβάλλοντος και της ομήγυρης Παγκάλου, μπορεί να τα έφαγαν, εμείς όχι...

Παρακολουθούμε, λοιπόν, εδώ και περίπου ένα μήνα, τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, να «πανηγυρίζει» για το άνοιγμα της υπόθεσης της Αγροτικής Τράπεζας και να μιλά δημοσίως για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους.

Δεν είναι χθεσινός ο κ. Νικολούδης και προφανώς, για να μιλά με τέτοια έμφαση και χρησιμοποιώντας αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς όσον αφορά στο «πλιάτσικο» στην ΑΤΕ, κάτι παραπάνω ξέρει.

Ωστόσο, γενικόλογες τοποθετήσεις ή... τυράκια για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, ενδεχομένως και για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπών, σε τίποτα δεν εξυπηρετούν την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Οφείλει, λοιπόν, τόσο ο κ. Νικολούδης, όσο και η ελληνική κυβέρνηση να μιλήσουν με ονόματα και να ενημερώσουν για όλες τις πτυχές και τις λεπτομέρειες του τεράστιου οικονομικο-πολιτικού σκανδάλου τον ελληνικό λαό, ώστε να μάθουν άπαντες, ποιοι είναι αυτοί που πήραν τα... «δανεικά κι αγύριστα» από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, οδηγώντας τη στο κλείσιμο και το ελληνικό δημόσιο στην απώλεια τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία σε πολλαπλάσιο ποσοστό χρεώθηκε τελικώς ο ελληνικός λαός, προκειμένου να καλυφθεί αυτή η μαύρη τρύπα, μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ήρθε η ώρα, προφανώς, να μιλήσουν με ανοικτά χαρτιά οι κυβερνώντες. Άλλωστε, κάτι άλλο δεν έχουν να πουν στον ελληνικό λαό, ούτε και να του υποσχεθούν, σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, αφού η χώρα αναζητά νέο διαχειριστή για την υλοποίηση των μνημονιακών επιλογών.

Μπορεί, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας και επιβάλλεται να το κάνει πράξη, να δώσει εντολή στους υπουργούς του και από κοινού να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων για τα αποτελέσματα των ερευνών και των ελέγχων που οι μηχανισμοί του κράτους πραγματοποίησαν στο διάστημα των επτά μηνών κατά το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρέθηκαν στην εξουσία.

Να μάθουμε τα πάντα για τα «θαλασσοδάνεια» στα ΜΜΕ της διαπλοκής, για τα οποία κατηγορηματικά αρνείται να ενημερώσει ο κ. Στουρνάρας, για τις λίστες Λαγκάρντ, της HSBC, αλλά και για τις υπόγειες διαδρομές χρημάτων που βγήκαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ασφυξία στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Τα σκάνδαλα είναι τόσα που αρκεί ένα νεύμα μόνο του πρωθυπουργού προς τους συνεργάτες του, για να ανοίξει το μέτωπο και να τελειώνουμε με το «παραμύθι» της ατιμωρησίας και της... παραγραφής αδικημάτων.

Άλλο δρόμο δεν έχει ο Αλέξης Τσίπρας και το γνωρίζει καλά. Ας πράξει, λοιπόν, το αυτονόητο και ας μιλήσει με ονόματα και αυτός και ο κ. Νικολούδης για να βγουν στη σέντρα όλοι όσοι πλούτισαν εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και του ελληνικού δημοσίου παρανόμως, οδηγώντας με σταθερά βήματα τη χώρα στη χρεοκοπία.

Κάθε άλλη επιλογή από την πλευρά της κυβέρνησης, μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί...

Αναμένουμε, λοιπόν, ονόματα κύριε Τσίπρα, κύριε Νικολούδη.

Ταράξτε τους, επιτέλους, στη νομιμότητα...

Σχετικές ειδήσεις