ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Στο σκαμνί» για τη λίστα Λαγκάρντ ο Διώτης

«Στο σκαμνί» για τη λίστα Λαγκάρντ ο Διώτης

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα (12/10/2015) η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Διώτης κατηγορείται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου, καθώς δεν αξιοποίησε τη δυνατότητά του να αντλήσει στοιχεία από τη λίστα και να ασκήσει φορολογικούς ελέγχους.

Η δίκη Διώτη είναι η τελευταία στη σειρά ως προς την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ο Ιωάννης Καπελέρης, επίσης επικεφαλής του ΣΔΟΕ κατά το παρελθόν, έχει απαλλαγεί σχετικά, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί σε επίπεδο Αρείου Πάγου (Ειδικό Δικαστήριο) η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η δίκη Διώτη αναμένεται να δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς ο βασικός κατηγορούμενος ήταν παράλληλα μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά είχε ζητήσει να μην καταθέσει επειδή εκκρεμούσε η δική του παραπομπή.

Το Ειδικό Δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημά του και ο κ. Διώτης είχε τότε ισχυριστεί ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν του παρέδωσε το επίμαχο usb με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις