ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κάθειρξη 8 ετών στον πρώην πρόεδρο του «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρη Τομπούλογλου

Κάθειρξη 8 ετών στον πρώην πρόεδρο του «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρη Τομπούλογλου

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και τριών μηνώνμε αναστολή καθώς και χρηματικό πρόστιμο 40.300 ευρώεπιβλήθηκε στον πρώηνπρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων «ΑγλαΐαΚυριακού», Χάρη Τομπούλογλου.

Η υπόθεση αφορά στο «φακελάκι» των 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής αλλά δεν του έδειξε το δρόμο για τη φυλακή, αφού η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι δικαστές καταδίκασαν επίσης σε 5 έτη κάθειρξη και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον στενό συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου, Χρήστο Τριανταφύλλου, ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχάλακο.

«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης Τομπούλογλου, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας.

Νωρίτερα οι δικαστές κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση απέρριψαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκαν μέσω των συνηγόρων τους οι δυο καταδικασθέντες.

Σχετικές ειδήσεις