Στο... σκαμνί ο Τομπούλογλου για το φακελάκι των 25.000 ευρώ

Στο... σκαμνί ο Τομπούλογλου για το φακελάκι των 25.000 ευρώ

Έφτασε η ώρα… της κρίσης για τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου ο οποίος πέρυσι, παραμονή Χριστουγέννων, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, έχοντας στην κατοχή του φάκελο με «μίζα» 25.000 ευρώ.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (υπ’ αριθμ. 1940/2014) ο Χάρης Τομπούλογλου και οι συνεργοί του, γιατροί Στέφανος Μιχαλάκος και Χρήστος Τριανταφύλλου παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία. (κατά περίπτωση).

Ο Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος διεγράφη αυτομάτως από τα μητρώα της ΝΔ για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά» συνελήφθη στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 αμέσως μετά τη βιντεοσκόπηση της παράνομης πράξης από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου εμφανίζεται να παίρνει έναν κίτρινο φάκελο με «μίζα» 25.000 ευρώ που απαίτησε από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα και να τον τοποθετεί στην εσωτερική τσέπη του παλτό του. Τα χρήματα αυτά που ήταν προσημειωμένα του τα έδωσε δήθεν εκ μέρους της διαφημιστικής ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank, Τάσος Γκιάτης.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του ο Τομπούλογλου έκανε λόγο για «σκευωρία», αρνούμενος ότι το ποσό των 25.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν μίζα. «Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη» υποστήριξε .
Ωστόσο, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, που ήδη περιέχονται στη δικογραφία μαρτυρούν μάλλον τα αντίθετα: " Εγώ δεν είμαι ο μ…..ς αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του Υπουργείου Μιχελάκο , με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω.", φέρεται να λέει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Τομπούλογλου μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κ. Ρέα Κατσιβέλη είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.