ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο Ρέππας πήγε να υποστηρίξει τον ΓΑΠ για τη λίστα Φαλτσιανί

Ο Ρέππας πήγε να υποστηρίξει τον ΓΑΠ για τη λίστα Φαλτσιανί

Βουλή θύμισε την Πέμπτη (10/11) η αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου στην Ευελπίδων, όπου δόθηκε η «μάχη» μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου καιΕρβέ Φαλτσιανί. Στο βήμα του μάρτυρα από την πλευράτου πρώην πρωθυπουργού ανέβηκε ο Δημήτρης Ρέππας, που σε αρκετά σημεία δεν κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην υπάλληλος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη μετά την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου απαιτεί από τον Φαλτσιανί το ποσό των 500.000 ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, εξαιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του δεύτερου.

Η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού στρέφεται και κατά του Άντζελο Μινκούτζι, Ιταλού δημοσιογράφου, με τον οποίο συνυπέγραψε το βιβλίο του ο Ερβέ Φαλτσιανί.

repas

«Δεν ασκώ επάγγελμα αυτή την περίοδο. Δεν ομιλώ την ιταλική. Γνωρίζω κάποιες περικοπές του βιβλίου. Έχει εκδοθεί στα ελληνικά με αλλαγές. Μπορεί να αποκομίσει άλλη εντύπωση από εκείνη που έχει κάποιος που διαβάζει ιταλικά. Ο Παπανδρέου ενημερώθηκε για τα αποσπάσματα που αναφέρονται στη μητέρα του από τα μέσα ενημέρωσης. Το θέμα έχει να κάνει με τον ψεύδη ισχυρισμό οτί η Μαργαρίτα Παπανδρέου διαθέτει λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ σε ξένη τράπεζα, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για εκβιασμό από τον τότε πρωθυπουργό της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για να δεχθεί το μνημόνιο στην Ελλάδα ο Παπανδρέου», ανέφερε ο Δημήτρης Ρέππας και πρόσθεσε:

«Ο Ερβέ Φαλτσιανί διώκεται από τις αρχές. Είναι αυτός ο οποίος έχει προωθήσει τις λίστες Λαγκάρντ ή Φαλτσιανί. Εγώ γνωρίζω ότι έχει εκδώσει αυτό το βιβλίο. Τι άλλο κάνει δεν ξέρω. Νομίζω ήταν στέλεχος σε τράπεζα και το συνέγραψε το βιβλίο με ένα δημοσιογράφο».

Ακολούθησε έντονος διάλογος:

Πρόεδρος: Έχουν δημοσιεύσει όλο το βιβλίο τα μέσα;

Ρέππας: 150 σελίδες όχι. Στην Ελλάδα δημοσίευσαν αποσπάσματα που αφορούν στον Παπανδρέου.

Πρόεδρος: Αυτό ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό;

Ρέππας: Ε ναι! Ειδικά τώρα με την κρίση φυσικά!

Πρόεδρος: Ποιος σας πληροφόρησε για το περιεχόμενο;

Ρέππας: Ο ίδιος ο Παπανδρέου και οι συνεργάτες του. Όταν ισχυρίζονται στο βιβλίο τέτοια πράγματα το 2015, ενώ από το 2014 το ΣΔΟΕ λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο στοιχείο στη λίστα!

Πρόεδρος: Ποιο είναι το δυσφημιστικό στον ισχυρισμό;

Ρέππας: Ε μα δεν είναι;; Είναι ψευδές αρχικά και σε δεύτερη φάση ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο εκβιασμού!

Πρόεδρος: Γιατί είναι δυσφήμηση;

Ρέππας: Γιατί η Παπανδρέου δεν έχει δυνατότητα για τέτοιο ποσό άρα φαίνεται ότι προέρχεται από δραστηριότητα παράνομη. Γνωρίζω ότι δεν διαθέτει τέτοιο ποσό και μπορώ να ορκιστώ όσες φορές θέλετε. Το δεύτερο δε περί εκβιασμού είναι εξαιρετικά δυσφημιστικό. Δίνει την εντύπωση ενός πολιτικού που εκβιάστηκε και έφερε στην Ελλάδα την τρόικα. Η τρόικα ήρθε στην Ελλάδα για να έχουμε να πληρώσουμε τα σχολεία και τα νοσοκομεία των παιδιών μας! Ο κ. Παπανδρέου εκδιώχθηκε από τον Φαλτσιανί.

Δικ. Φαλτσιανί: Ένας άνθρωπος που τον έχει διώξει όλος ο κόσμος σιγά που εκδιώχθηκε από Φαλτσιανί.

Ρέππας: Μα τι λέτε!!! Το όνομα της Μαργαρίτας δεν υπήρχε στη λίστα Λαγκάρντ. Το πόρισμα είναι του 2014 και το βιβλίο εκδόθηκε το 2015. Αν ασχολούνται με το θέμα θα επρεπε να ξέρουν. Δεν μπορούν να διασύρουν την προσωπικότητα ενός πρώην πρωθυπουργού.

Πρόεδρος: Ό,τι διαβάζετε στις εφημερίδες το αποδέχεστε;

Ρέππας: Όχι αλλά...

Εισηγήτρια: Όταν λέει στο βιβλίο ότι ο Σαρκοζί είχε πληροφορίες για την κατάθεση, προκύπτει ότι αναφέρεται σε λίστα Λαγκάρντ ή για λογαριασμό στην HSBC;

Ρέππας: Μπορεί να γνώριζε και κάτι άλλο. Ο αναγνώστης όταν διαβάζει καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τα δήθεν 500 εκατ. που διαθέτει η Παπανδρέου στην ελβετική τράπεζα.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο του Ερβέ Φαλτσιανί η ένταση ήταν τέτοια που η Πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει για δέκα λεπτά προκειμένου να πέσουν οι τόνοι:

Παπαστεργιόπουλος: Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα;

Ρέππας: Από την οικογένεια και το ΣΔΟΕ γνωρίζω ότι το όνομα δεν υπάρχει στη λίστα.

Π: Η Παπανδρέου είναι και Αμερικανίδα υπήκοος; Γιατί η θέση μας είναι ότι λίστα δεν περιλαμβάνει το όνομα της Παπανδρέου. Δε σημαίνει αναπόδραστα ότι δεν έχει λογαριασμό στην τράπεζα.

Ρ: Ε καλά, σε αυτή τη βάση μιλάμε;! Μπορεί να αποκλείσει κανείς τέτοιο πράγμα για οποιονδήποτε; Είσαι δικηγόρος άλλα αντί άλλων!

Π: Είστε υπουργός αλλά αντί άλλων!

Μετά από ένα δεκάλεπτο διάλειμμα η εξέταση συνεχίστηκε για λίγα λεπτά και έληξε με το δικαστήριο να αναμένεται να εκδώσει απόφαση στους επόμενους μήνες.

Σχετικές ειδήσεις