ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θρίλερ με την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Θρίλερ με την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κριθεί τελικά -όπως όλα δείχνουν- η....τύχη για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, έπειτα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Σήμερα, Παρασκευή (02/12/2016) επρόκειτο να συζητηθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο του Εφετείου της Αθήνας η έκδοση τριών εξ αυτών, ωστόσο η διαδικασία διεκόπη για τη Δευτέρα (05/12) καθώς δύο εκ των εκζητουμένων δεν είχαν δικηγόρο.

Επιπλέον, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο εκζητούμενο, κ. Σταυρούλα Τομαρά, ζήτησε από το δικαστήριο επίσης τη διακοπή της διαδικασίας, αφού μόλις πριν από δύο ημέρες έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές, τα οποία δεν έχουν μεταφραστεί ακόμη, ενώ δεν υπάρχει, όπως είπε η κ. Τομαρά, η κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Κατόπιν αυτό η διαδικασία θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να συζητηθεί επί της ουσίας το αίτημα έκδοσης. Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, έχει διακόψει για την Τρίτη το πρωί η συνεδρίαση του ιδίου συμβουλίου, αλλά με διαφορετική σύνθεση, που θα κρίνει το αίτημα έκδοσης για τους πρώτους τρεις Τούρκους αξιωματικούς.

Σχετικές ειδήσεις