ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κομοτηνή: Προφυλακιστέος ο 15χρονος που βίασε και στραγγάλισε τον 6χρονο

Κομοτηνή: Προφυλακιστέος ο 15χρονος που βίασε και στραγγάλισε τον 6χρονο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 15χρονος που ομολόγησε κατά τη σημερινή του παρουσία στην ανακρίτρια τη δολοφονία και τον βιασμό του 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή.

Σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στην Κόρινθο αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες ο 15χρονος.

Όπως αναφέρει το xronos.gr, μετά την σχεδόν τρίωρη ανάκρισή του ο 15χρονος φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που ήταν παρόντες σήμερα στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ και μόλις περατωθεί η ανάκριση, θα οριστεί το συντομότερο δυνατόν η δικάσιμος, γιατί ο ανήλικος δε μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από 6 μήνες ή υπό προϋποθέσεις για 9 μήνες. Η ανάκρισή του έγινε παρουσία πιστοποιημένου διερμηνέα από την Θεσσαλονίκη, ενώπιων της ανακρίτριας, στην οποία ομολόγησε τις πράξεις τους.

Στο μεταξύ η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του κατηγορουμένου, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που έχει σαν αντικείμενη την ψυχοδιαγνωστική εξέταση του κατηγορούμενου, για να γίνουν κατανοητά τα αίτια της επίθεσης και της δολοφονίας.

Επίσης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε βάρος των γονέων του 15χρονου. Οι γονείς θα αναζητηθούν προκειμένου και αυτοί να δώσουν κατάθεση.

Σχετικές ειδήσεις