ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελέας καλεί... Αρτέμη Σώρρα

Εισαγγελέας καλεί... Αρτέμη Σώρρα

Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η έρευνα για τα έργα και τις ημέρες του Αρτέμη Σώρρα, με την εισαγγελέα να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων και να ετοιμάζεται να συντάξει το πόρισμά της. Οι πληροφορίες θέλουν την εισαγγελική λειτουργό να καλεί τον πρόεδρο της «Ελλήνων Συνέλευσις» σε εξηγήσεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Όπως είχαμε επισημάνει εγκαίρως από το Newsbomb.gr με σχετικό ρεπορτάζ από τις 7 Φεβρουαρίου 2017 σφίγγει πλέον ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τον Αρτέμη Σώρρα.

Οι εξελίξεις γύρω από την περίπτωσή του αναμένονται ραγδαίες τις προσεχείς ημέρες, μετά και την ανάσυρση από το αρχείο όλων των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί για τη δράση του Αρτέμη Σώρρα.

Ταυτόχρονα ο Πατρινός επιχειρηματίας ελέγχεται ποινικά προκειμένου να διακριβωθεί η διάπραξη ή μη εκ μέρους της οργάνωσής του, της προτροπής να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων και της συγκέντρωσης των στοιχείων, ενώ ο φάκελος έχει εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα του Τύπου που διαβίβασε προ ημερών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μελετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ποιες δικογραφίες ανασύρθηκαν από το αρχείο

Ειδικότερα κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν προς διερεύνηση, από το αρχείο οι εξής δικογραφίες:

Οι ΑΒΜ Β2016/2035 και ΑΒΜ Ω2016/151 οι οποίες αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα και την οργάνωσή του «Ελλήνων Συνέλευσις» και σχηματίσθηκαν το φθινόπωρο του 2016 κατόπιν διαβιβάσεως στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εγγράφων σχετικών με τον Σώρρα και αναφοράς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αττικής με θέμα την υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και τις υποσχέσεις του ιδρυτή της, περί αποπληρωμής των χρεών των Ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα η τελευταία δικογραφία αφορά τη διανομή εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από μέλη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» του Σώρρα και με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα χρέη των πολιτών από τα ομόλογα, ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει.

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί και τρίτη δικογραφία από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις».

Σχετικές ειδήσεις