ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αρτέμης Σώρρας: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης - Ανασύρονται όλες οι δικογραφίες που τον αφορούν

Αρτέμης Σώρρας: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης - Ανασύρονται όλες οι δικογραφίες που τον αφορούν

Σφίγγει –όπως όλα δείχνουν- ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τον Αρτέμη Σώρρα, το όνομα του οποίου επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την άγρια δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στη Λαμία, από στέλεχος της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» του Πατρινού επιχειρηματία.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αναμένονται ραγδαίες τις προσεχείς ημέρες, μετά και την ανάρσυση από το αρχείο όλων των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί για «τα έργα και τις ημέρες» του Αρτέμη Σώρρα. Ταυτόχρονα ο Πατρινός επιχειρηματίας ελέγχεται ποινικά προκειμένου να διακριβωθεί η διάπραξη ή μη εκ μέρους της οργάνωσής του, της προτροπής να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων και της συγκέντρωσης των στοιχείων, ενώ ο φάκελος έχει εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα του Τύπου που διαβίβασε προ ημερών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα. Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μελετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ποιες δικογραφίες ανασύρθηκαν από το αρχείο

Ειδικότερα κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ανασύρθηκαν προς διερεύνηση, από το αρχείο οι εξής δικογραφίες:

Οι ΑΒΜ Β2016/2035 και ΑΒΜ Ω2016/151 οι οποίες αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα και την οργάνωσή του «Ελλήνων Συνέλευσις» και σχηματίσθηκαν το φθινόπωρο του 2016 κατόπιν διαβιβάσεως στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εγγράφων σχετικών με τον Σώρρα και αναφοράς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αττικής με θέμα την υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και τις υποσχέσεις του ιδρυτή της, περί αποπληρωμής των χρεών των Ελλήνων πολιτών. Συγκεκριμένα η τελευταία δικογραφία αφορά τη διανομή εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από μέλη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» του Σώρρα και με τις οποίες ζητούν να εισπράττονται τα χρέη των πολιτών από τα ομόλογα, ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει.

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί και τρίτη δικογραφία από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις».

Πολιτική κόντρα για την υπόθεση Σώρρα

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα πυροδότησαν έντονη πολιτική κόντρα με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια. «Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της ΝΔ και συνέχιζε: «Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του. Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας. Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Σε απάντηση κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως η ΝΔ -και στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι- με χρονοκαθυστέρηση ετών κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα, ενώ αντιθέτως η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.

«Αντί να παραβιάζει η ΝΔ ανοιχτές θύρες, ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, όπως λένε, να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει τη συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Διαφορετικά, μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει».

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση. Είναι εντυπωσιακό ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό. Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων