ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση ανομίας στα Εξάρχεια

Εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση ανομίας στα Εξάρχεια

Επιστολή των κατοίκων για την εγκληματικότητα στην περιοχή

Εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στα Εξάρχεια βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή σχετική επιστολή περίπου 400 διαμαρτυρομένων κατοίκων της περιοχής.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης πριν από περίπου δυο μήνες με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Τι αναφέρει η επιστολή των κατοίκων

Έγγραφο προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσαν περίπου 400 κάτοικοι των Εξαρχείων, με το οποίο διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Στο τρισέλιδο κείμενό τους, κάνουν λόγο για «παγιωμένη πλέον πρακτική, της απαγόρευσης εισόδου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια», που «έχει ισοπεδώσει την περιοχή μας σε όλο της το εύρος και η ισοπέδωση αυτή τείνει να επεκταθεί και πέραν των Εξαρχείων».

Όπως επισημαίνουν, τα αποτελέσματα είναι τραγικά: «Γκετοποίηση», σοβαρές αλλοιώσεις στην κοινωνική φυσιογνωμία της γειτονιάς μας, απομάκρυνση των κατοίκων, υποβάθμιση των περιουσιών μας, καλλιέργεια νοοτροπίας «αυτόνομου κρατιδίου», εστία και αφετηρία εγκληματικών ενεργειών προς όμορες περιοχές (Κέντρο, Κολωνάκι, Άγιος Παύλος, Πεδίο του Άρεως, Κυψέλη, Αμπελόκηποι κλπ), προκειμένου, όπως εκτιμούμε, να εξυπηρετηθούν διάφορες σκοτεινές σκοπιμότητες. Χαρακτηριστική είναι και η απομάκρυνση κρατικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, για τους ίδιους λόγους».

Σημειώνουν παράλληλα, ότι οι ίδιοι έχουν πλέον αρχίσει να θεωρούν πως υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο, ώστε τα Εξάρχεια να καταστούν βάση, καταφύγιο και ορμητήριο ανομίας, με σκοπό την απομάκρυνση των παρανόμων από άλλες περιοχές».

Στο ίδιο κείμενο καταγράφονται τουλάχιστον 22 αξιόποινες πράξεις, τις οποίες όπως σημειώνουν «βιώνουμε καθημερινά όλοι, τελούνται κατ’ εξακολούθηση και σε συνδυασμό με την απόλυτη αδιαφορία των κρατικών αρχών, επιβεβαιώνουν τις τραγικές αυτές υποψίες».

Στην έκκλησή τους προς τον Εισαγγελέα, τονίζουν ακόμα ότι η αναφορά και διαμαρτυρία τους θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Ελληνικά, Διεθνή και Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και λόμπυ, στις σημαντικότερες πρεσβείες ξένων κρατών και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.

Σχετικές ειδήσεις