ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος από σήμερα 2/4 στο Γαλάτσι

Το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος από σήμερα 2/4 στο Γαλάτσι

Το Τίμιο Ξύλο που φυλάσσεται στην ιερά μονή Παντοκράτορος θα φιλοξενηθεί από το Σάββατο 2 Απριλίου μέχρι το Σάββατο 9 Απριλίου στον ιερό ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου προς προσκύνηση πιστών.

Σαράντα χρόνια συμπληρώνει εφέτος, από την ημέρα ίδρυσής του, ο ιερός ναός Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου και στο πλαίσιο του εορτασμού θα φιλοξενήσει για μία εβδομάδα το Τίμιο Ξύλο από την ιερά μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 18.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τον Ι. Ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου, τμήματος του Άρραφου Χιτώνος του Χριστού και των ιερών Λειψάνων των Αγ. Κων/νου και Ελένης προερχόμενα από την Ι. Μονή Παντοκράτορος του Αγ. ΄Ορους.

Το Τίμιο Ξύλο και τα λοιπά ιερά κειμήλια θα παραμείνουν στο Ναό της Αγ. Ειρήνης στο Γαλάτσι μέχρι το Σάββατο 9 Απριλίου.

Κάθε πρωί θα τελείται Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα το Μέγα Απόδειπνο και άλλες Ι.ακολουθίες. Την Παρασκευή 8 Απριλίου το βράδυ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία από τις 21:00 έως τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

ο ιερός ναός βρίσκεται στις οδούς Αλκυόνης και Αγίας Ειρήνης, Γαλάτσι.

Σχετικές ειδήσεις