ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κορίνθου Παύλεια 2016: Σήμερα (19/7) αρχίζουν οι εκδηλώσεις- υποδοχή Ιερών Λειψάνων

Κορίνθου Παύλεια 2016: Σήμερα (19/7) αρχίζουν οι εκδηλώσεις- υποδοχή Ιερών Λειψάνων

Σήμερα Κυριακή της Πεντηκοστής το πρωί, 19 Ιουνίου 2016, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί υπό του Σεβ. Μητροπολίτης κ.Διονυσίου Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής και θα κηρυχθεί η επίσημη έναρξη των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου μας Απ. Παύλου με τον τίτλο «Ι΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016».

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων των Παυλείων, στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Αποστόλου Ιάσονος, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Αγίου Βλασίου, η τιμία κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Αγίου Μακαρίου Επισκόπου Κορίνθου, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Οσίου Νίκωνος του νέου, η τιμία χείρα του Οσίου Παταπίου, τιμίου Προδρόμου ως και της Ιεράς Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την δέηση της υποδοχής θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων και στην συνέχεια Ιερά Αγρυπνία και δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου. Στην Ι. Αγρυπνία θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και τα Ιερά Λείψανα των ως άνω Αγίων και η Ιερά Εικόνα πάντων των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Ι. Καθεδρικό Ναό από το απόγευμα της Τετάρτης 22 - 6 έως και το Εσπέρας της Τετάρτης 29 – 6 – 2016 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

Σχετικές ειδήσεις