ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έκθεση στην Κωνσταντινούπολη για τα 25χρόνια Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου (photo)

Έκθεση στην Κωνσταντινούπολη για τα 25χρόνια Πατριαρχίας του Βαρθολομαίου (photo)

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Ο Πατριάρχης της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου - 25ετία της Πατριαρχίας Βαρθολομαίου 1991-2016» πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του γενικού προξενείου της Ελλάδος στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης, παρουσία του ελληνισμού της Πόλης αλλά και επισκέπτες από την Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες είναι του δημοσιογράφου-φωτογράφου Νίκου Μαγγίνα ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριάρχη επί 25 και πλέον έτη.

patriarxis ekthesi

«…Βαδίζοντας στα ίχνη του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, μόνο ευγνωμοσύνη στο Θεό μπορεί κανείς να αναπέμπει. Εδώ σιωπώ και μιλώ μέσα από το θησαυροφυλάκιο μου, τις φωτογραφίες, από τα πρώτα 25 μαρτυρικά χρόνια της πατριαρχίας του πατέρα όλων μας, του Πατριάρχου της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου. Πολλά τα έτη σας Παναγιότατε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαγγίνας.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο γενικός πρόξενος, Ευάγγελος Σέκερης

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 29 Νοεμβρίου 2016 έως τις 10 Ιανουαρίου 2017.

Σχετικές ειδήσεις