ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επίτιμος διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου ο Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος (pics)

Επίτιμος διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου ο Αρχιεπίσκοπος Iερώνυμος (pics)

Ειδήσεις | Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την τελετή

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειος Χρυσικόπουλος προσφωνώντας τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας υπογράμμισε πως «η τιμή που απονέμεται στον Αρχιεπίσκοπο είναι συγχρόνως τιμή για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο». Αμέσως μετά το ψήφισμα διάβασε ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

Ακολούθησε η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου και η περιένδυσή του με την τήβεννο και τα διάσημα του Ιονίου Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ομιλία του ανάδειξε τους ιστορικούς δεσμούς της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Βοιωτίας με την Κέρκυρα. «Η Νορμανδική επιδρομή στον Ελλαδικό χώρο κατά την διάρκεια της δεύτερης Σταυροφορίας 1147-1148», ήταν ο τίτλος της ομιλίας του που αφορούσε την πολιορκία και την κατάκτηση της Κέρκυρας από τους Νορμανδούς τον 13ο αιώνα.

Στην τελετή παρέστησαν, εκτός από τις τοπικές αρχές, οι μητροπολίτες Κερκύρας, και Παξών Νεκτάριος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ο πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής Κωστής Δήμτσας.

Τέλος μετά την αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου, φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών έψαλλαν το Απολυτίκιον του Αγίου Σπυρίδωνος και τον Πολυχρονισμό του Αρχιεπισκόπου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σχετικές ειδήσεις