ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πρωτοχρονιά 2017 στο Σιδηρόκαστρο

Πρωτοχρονιά 2017 στο Σιδηρόκαστρο

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και πλήθος Ιερέων σχεδόν όλης της Μητροπόλεως, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου.

Στον εσπερινό προσήλθαν όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο και οι οικογένειες των κληρικών αλλά και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι των ενοριών.

Πριν το τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε,ως είθισται την πρώτη Βασιλόπιτα για τον ερχομό του Νέου Έτους χάριν δε και όλων των συνεργατών της Μητροπόλεως κληρικών και λαϊκών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της αποστολής του Ιερέως και το έργο που θα πρέπει να έχει στην ενορία του μαζί και με τους συνεργάτες επιτρόπους οι οποίοι θα πρέπει με φόβο Θεού να διακονούν την εκκλησία.

Στο τέλος τελέστηκε τρισάγιο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Βασίλειο ο οποίος άφησε μνήμη αγαθού ανδρός επισκόπου.

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος λειτούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό και στο τέλος ετέλεσε την Δοξολογία για το Νέο Έτος παρουσία και του Δημάρχου Σιντικής κ. Φ.Δομουχτσίδη ευλόγησε την Βασιλόπιτα και εξέφρασε τις ευχές του για έτη πολλά εν υγεία και προκοπή βίου και πίστεως κατά το νέο έτος.

ΠΗΓΗ romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις