ΕΚΚΛΗΣΙΑ

π. Κυριακός Τσουρός: Υπάρχουν νεοσατανιστές στην Ελλάδα

π. Κυριακός Τσουρός: Υπάρχουν νεοσατανιστές στην Ελλάδα

Την αποκάλυψη ότι νεοσατανιστικές ομάδες δρουν στην Ελλάδα κάνει ο γραμματέας της Επιτροπής Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου, πατ. Κυριακός Τσουρός, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.gr.

«Χειραγωγούν το νου, απομακρύνουν τους πιστούς από το χριστιανισμό και μπορούν να κατευθύνουν τα θύματά τους ακόμη και σε εγκληματικές πράξεις»

Συνέντευξη στην Κάτια Τσιμπλάκη

Ο πατ. Κυριακός, είναι ο «κομάντο» της Επιτροπής Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος επί 40 χρόνια παρακολουθεί στενά τις παραθρησκευτικές, παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και τις σέκτες που δρουν στην Ελλάδα.

2205636

Τον πατέρα Κυριακό, τον συναντήσαμε στο γραφείο του στην κεντρική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου. Στριμωγμένος ανάμεσα σε εκατοντάδες έντυπα παραθρησκευτικού και παρεκκλησιαστικού περιεχομένου και σε ψηφιακούς δίσκους, διόρθωνε ένα κείμενο της Επιτροπής Αιρέσεων.

O πατέρας Κυριακός Τσουρός με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Πηγή:Eurokinissi/Xρήστος Μπόνης.

Τα τηλέφωνα χτυπούσαν συνεχώς και οι καταγγελίες που δεχόταν πολλές. Το δε έργο παρακολούθησης της δραστηριότητας των αιρέσεων συνεχές και ευαίσθητο καθώς ολόκληρες οικογένειες δοκιμάζονται όταν ένα μέλος τους πέσει στα δίκτυα παραθρησκευτικής οργάνωσης. Άλλωστε όπως λέει στο Newsbomb.gr οι παραθρησκευτικές οργανώσεις χειραγωγούν το νου, απομακρύνουν τους πιστούς από το χριστιανισμό και μπορούν να κατευθύνουν τα θύματά τους ακόμη και σε εγκληματικές πράξεις, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Οι νεοσατανιστικές ομάδες

Ο πατ. Κυριακός μιλά στο Νewsbomb.gr για τις νεοσατανιστικές ομάδες οι οποίες είναι διαφόρων ειδών και λειτουργούν εν κρυπτώ.

Αποκαλύπτει ότι με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Εκκλησία της Ελλάδος, οι νεοσατανιστές δεν έχουν ναούς αλλά συγκεντρώνονται σε χώρους που είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Συνήθως, όπως εξηγεί, κάνουν τις τελετές τους τα βράδια και ειδικότερα στις 30 Απριλίου που είναι η γιορτή του νεοσατανισμού.

Ο πατ. Κυριακός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι γονείς δεν μπορούν εύκολα μπορούν να καταλάβουν ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει στα δίκτυα αυτών των ομάδων.

Πως δρουν οι σατανιστικές οργανώσεις

«Έχουν προσωπεία αυτές οι ομάδες», εξηγεί «ένα παιδί ανύποπτο μπορεί να πέσει σε μια ομάδα, να εμπλακεί και μετά να μην μπορεί να βγει», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι γίνονται ακόμη και εκβιασμοί. Ακούστε τι λέει ο πατ. Κυριακός στο Newsbomb.gr

Οι επικίνδυνες αιρέσεις

Στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα νεοφανών αιρέσεων οι οποίες έχουν διπλό χαρακτήρα, εξηγεί ο γραμματέας της Επιτροπής Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου. Συγκεκριμένα, όπως λέει χαρακτηριστικά, η μια ομάδα που έχει χριστιανικά χαρακτηριστικά αριθμεί περίπου 150 αιρέσεις και σέκτες και η δεύτερη περιλαμβάνει 400- 450 New Age αιρέσεις.

Ο πατ. Κυριακός Τσουρός, εξηγεί στο Newsbomb.gr, ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζει όλες τις αιρέσεις ως επικίνδυνες από πνευματικής πλευράς καθώς οδηγούν από την Εκκλησία σε ατραπούς πλάνης οι οποίες δεν έχουν σχέση με τον αληθινό Θεό.

2205659


Φωτογραφία:Χρήστος Μπόνης

Ο πατ. Κυριακός μιλά για τις κοινωνικές προεκτάσεις που έχουν οι παραθρησκευτικές ομάδες και για τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο να παροτρύνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης να προστατεύουν τους πολίτες τους από την επικίνδυνη δραστηριότητά τους που μπορεί να είναι ακόμη και εγκληματική.

Ο γραμματέας της Επιτροπής Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει κρατική υπηρεσία η οποία να ασχολείται με την κοινωνική πλευρά του προβλήματος των αιρέσεων, όπως συμβαίνει στη Γαλλία και αφήνει μόνη την Εκκλησία να ασχολείται με το θέμα.

Πώς προσεγγίζουν τους νέους

Οι γονείς πρέπει να παρακολουθούν και να γνωρίζουν ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται τα παιδιά τους στο διαδίκτυο, λέει ο πατ. Κυριακός στο Newsbomb.gr, και τονίζει τη σημασία της ορθής διαπαιδαγώγησης και παιδείας

ώστε να μην αφήνουν στους νέους κενά τα οποία θα τα εκμεταλλευτούν οι έμποροι της κάλπικης ελπίδας. Ακούστε τι λέει ο πατ. Κυριακός εδώ:

Πώς μπορούμε να πριστατεύσουμε τα παιδιά μας από τους σατανιστές; Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με τίτλο «οι σατανικές-καταστροφικές λατρείες και ο τρόπος προφύλαξης των παιδιών μας».

Η λίστα των αιρέσεων

Τη λίστα με τις χριστιανικές αιρέσεις και παραχριστιανικές ομάδες μπορείτε να τη δείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος ΕΔΩ.

Τη λίστα με τις εξωχριστιανικές και παραθρησκευτικές ομάδες μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Την επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου που είχε στείλει το 2001 η Ιερά Σύνοδος ζητώντας του τη σύσταση ειδικής Κρατικής Επιτροπής για τις σέκτες μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Την επιστολή του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς τον υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην οποία εξέφραζε την κραυγή αγωνίας του για τις επικίνδυνες αιρέσεις και τις κοινωνικές προεκτάσεις που έχει η δράση τους μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις