ΕΘΝΙΚΑ

Χειμάρρα - Συγγενής του Κοκαβέση στο Newsbomb.gr: «Προβοκάτσια η σύλληψη για νοθεία στις εκλογές»

Χειμάρρα - Συγγενής του Κοκαβέση στο Newsbomb.gr: «Προβοκάτσια η σύλληψη για νοθεία στις εκλογές»

Συγγενής του Παντελή Κοκαβέση, δεξιού χεριού του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη μιλάει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και αποκαλύπτει ότι δεν έχει αφεθεί κανείς ελεύθερος και θα μείνουν στο κρατητήριο για 72 ώρες.

Θυμός και αναβρασμός έχει προκληθεί στην ελληνική κοινότητα της Χειμάρρας μετά τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, του δικηγόρου του, ενός συνεργάτη του και του δεξιού χεριού του πολιτικού, Παντελή Κοκαβέση.

Σύμφωνα με μαρτυρία συγγενή του κ. Κοκαβέση στο Newsbomb.gr δεν αληθεύει το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι ούτε ο Μπελέρης, ούτε οι συνεργάτες τους, αλλά αντιθέτως οι οικογένειες έχουν ενημερωθεί ότι θα μείνουν στο κρατητήριο για 72 ώρες μέχρι να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων.

Η ελληνική κοινότητα έχει συσπειρωθεί περισσότερο από ποτέ και θα ανέβουν τις επόμενες ώρες στη Χειμάρρα για να ψηφίσουν και να ζητήσουν την αποφυλάκιση του Μπελέρη και των συνεργατών του.

Συγγενής του Παντελή Κοκαβέση μιλάει αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής 12 Μαΐου.

«Την Κυριακή 14 Μαΐου είναι οι εκλογές για τον Δήμαρχο σε πολλά χωριά. Υπάρχουν δύο κόμματα, της Ομόνοιας και το Αλβανικό κόμμα, το οποίο είναι το αντίπαλο. Ο Φρέντι Μπελέρης καθόταν έξω από το μαγαζί που έχει στη Χειμάρρα μαζί με τον δικηγόρο του και τον συνεργάτη του. Ξαφνικά εμφανίστηκαν ασφαλίτες και ένστολοι και τους πήραν αυτόφωρο. Δεν ήξεραν τον λόγο και μετά τους είπαν ότι έχουν δωροδοκήσει κόσμο για ψήφους.»

Όπως αναφέρει ο συγγενής, ο κ. Κοκαβέσης πρόσφατα είχε χειρουργηθεί και είναι καρδιοπαθής και ενώ ενημέρωσε στο τμήμα, εκείνοι τον πήγαν στο νοσοκομείο αλλά μετά τον γύρισαν στο κρατητήριο παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. «Τους έδωσε χαρτιά ότι είναι καρδιοπαθής, τον πήγαν νοσοκομείο και τους είπαν ότι θα βγει 72 ώρες μετά, δηλαδή μετά τις εκλογές», ανέφερε.

«Ο γαμπρός μου ήταν στο σπίτι και κατεβαίνει να δει τι έγινε και χωρίς λόγο και αιτία τον συνέλαβαν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο συγγενής του κ. Κοκαβέση ξέσπασε στο Newsbomb.gr καθώς τόσο ο κ. Μπελέρης όσο και οι συνεργάτες του κρατούνται χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, μόνο και μόνο για να κάνει νοθεία στις εκλογές ο Έντι Ράμα με τον δικό του άνθρωπο στην τοπική κοινότητα.

«Υποτίθεται ότι μένουν μέσα για εξακρίβωση στοιχείων, γιατί δεν έχουν κανένα στοιχείο ενοχής. Ίσα ίσα ισχύει το αντίθετο. Θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Να έχουν την Κυριακή τον πλήρη έλεγχο. Τα βασικά στελέχη θα είναι στο κρατητήριο και θα κάνουν στις εκλογές νοθεία».

Αν και τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, ήθελαν τον Μπελέρη με τους συνεργάτες του να έχουν αφεθεί ελεύθεροι κάτι τέτοιο δεν αληθεύει. «Δεν τους έβγαλαν ποτέ ενώ είχαν πει στις ελληνικές αρχές ότι θα τους έβγαζαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγενής του Κοκαβέση.

«Είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, θα έβγαινε ο δικός μας και μάλλον αυτό τους τάραξε, αλλά ο κόσμος συσπειρώθηκε. Θα πάμε να ψηφίσουμε, το κόμμα του Μπελέρη στέλνει δωρεάν πούλμαν για να μετακινηθούμε προς τη Χειμάρρα», τονίζει.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που ασφαλίτες συλλαμβάνουν τον Μπελέρη:

«Βράζει» η Χειμάρρα μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη - Υποκρισία του Αλβανικού ΥΠΕΞ

Οργισμένη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Χειμάρρας με αφορμή τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου. Όλοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι μία στημένη σύλληψη και κανείς δεν πιστεύει την προπαγάνδα του του Έντι Ράμα.

Εκατοντάδες ομογενείς βρέθηκαν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιούσε την προεκλογική του ομιλία.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Θοδωρή Γκούμα, προέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών, στο βίντεο του Newsbomb.gr:

Μητσοτάκης για σύλληψη Μπελέρη: Καμία έκπτωση στην προστασία της μειονότητας

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σκληρό μήνυμα στην Αλβανία με αφορμή τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου στον δήμο Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Μιλώντας στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: «Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί».

«Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία», συνέχισε στο μήνυμά του από τη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πύρρος Δήμας για Φρέντι Μπελέρη: Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, μετά τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια στη Χειμάρρα και στις δυσκολίες που υπήρχαν για την ελληνική μειονότητα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πύρρου Δήμα: «Κάποιοι είχαμε τη βαριά και σκοτεινή μοίρα να μεγαλώσουμε με το φόβο των συνεπειών της ελευθερίας του λόγου & υπο τη συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Σήμερα, αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία & τραυματίζουν το κράτους δικαίου».

Υποκρισία του Αλβανικού ΥΠΕΞ: Ο Φρέντι Μπελέρης «είναι ισότιμος μπροστά στο νόμο»

Την απάντησή της στις δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη έδωσε η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζιάτσκα. Σε ανάρτησή της στο «Twitter», αναφέρει ότι η πάταξη της εξαγοράς ψήφου αποτελεί προτεραιότητα για την αλβανική δικαιοσύνη και αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες της χώρας και τους Έλληνες της Αλβανίας. Συνεπώς, αναφέρει και ο Φρέντι Μπελέρη είναι ισότιμος μπροστά στο νόμο και ανήκει στα αρμόδια όργανα να κρίνουν την υπόθεση.

Καλεί, όπως είπε, τους φίλους μας στην Αθήνα να παρακολουθήσουν από κοντά και με υπομονή την υπόθεση, επιτρέποντας στην αλβανική δικαιοσύνη να εκτελέσει το έργο της, χωρίς πιέσεις ή διασπαστικά μηνύματα. Καλό είναι να ενημερώσουμε τις Βρυξέλλες, ανέφερε η Τζιάτσκα, αλλά πρέπει να υπομένουμε και τα στοιχεία.

Τα αλβανικά ΜΜΕ έχουν «ξεσαλώσει» στα αλβανικά χωριά του δήμου Χιμάρας και πληθώρα ατόμων μιλούν στην κάμερα ότι ο Φρέντι Μπελέρη και το κλιμάκιό του, τους υποσχέθηκαν χρήματα για να τους υπερψηφίσουν στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Επίσης τα αλβανικά ΜΜΕ μιλούν για την ύπαρξη συμφωνητικού μεταξύ του Φρέντι Μπελέρη και ενός ατόμου της δικαιοσύνης που παρουσιάστηκε ως υποστηρικτής του, για παραλαβή χρημάτων με προορισμό την εξαγορά ψήφων υπέρ του.

Σχετικές ειδήσεις