ΚΟΣΜΟΣ

Αλβάνια - Σύλληψη Φρέντι Μπελέρη: Παραμένει υπό κράτηση - Ελεύθεροι οι δύο συνεργάτες του

Αλβάνια - Σύλληψη Φρέντι Μπελέρη: Παραμένει υπό κράτηση -  Ελεύθεροι οι δύο συνεργάτες του

Στα χέρια των αλβανικών αρχών παραμένει ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Ελεύθεροι αφέθηκαν το πρωί της Παρασκευής , 12 Μαΐου, οι δύο συνεργάτες του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί του από τις αλβανικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, τελικά εξακολουθεί να κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αυλώνας, όπου είχε μεταφερθεί.

Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης του Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Ράμα χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι “τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη” . Κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

Ισχυρίστηκε, τέλος,ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα

Την ίδια στιγμή στη Χειμάρρα επικρατεί αγανάκτηση με στελέχη της ομογένειας να ομιλούν περί σκόπιμης ενεργείας, με στόχο την τρομοκράτηση των μελών της ελληνικής μειονότητας ώστε να μην προσέλθουν να ψηφίσουν την Κυριακή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,Βαγγέλης Ντούλες, που έσπευσε προς συμπαράσταση του κ.Μπελέρη στην Χειμάρρα, αναφέρει:

«Μετά από μία εβδομάδα παραληρήματος, καλλιέργειας μίσους, διάσπασης και λιντσαρίσματος από πλευράς του πρωθυπουργού Ράμα σε βάρος του υποψηφίου του συνασπισμού «Μαζί κερδίζουμε » κ. Μπελέρη στη Χειμάρρα, με εντολή και παραγγελία του πρωθυπουργού , αστυνομικές δυνάμεις απήγαγαν στο κέντρο της Χειμάρρας, σε μια απαίσια σκηνή για να τον μεταφέρουν στην αστυνομική διεύθυνση Αυλώνα, τον κ. Μπελέρη και το δικηγόρο του. Πρόκειται για μία ανεξήγητη για τα δημοκρατικά δεδομένα και άνευ προηγουμένου πράξη, είναι ένα φαινόμενο που σχετίζεται μόνο με ολοκληρωτικά καθεστώτα. Τους καλούμε να απελευθερωθεί ο Μπελέρης, να διασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία και η ψήφος, καλούμε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τους εκφοβισμούς σε βάρος των πολιτών και τις προσπάθειες αλλοίωσης της βούλησης του λαού. Προειδοποιήσαμε με την προχθεσινή μας ανακοίνωση και επιθυμούμε να καλέσουμε πάλι τα ΜΜΕ να δώσουν το παρών, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία».

Σε ανακοίνωσή της, εξάλλου, η Ένωση Χειμαρριωτών’, αφού καταγγέλλει διαρκείς “καθεστωτικές πρακτικές” του πρωθυπουργού Ράμα εναντίον του ελληνισμού της Χειμάρρας, καλεί τους ομογενείς “να μην υποκύψουν στους εκφοβισμούς και να προσέλθουν στην κάλπη για να εκλέξουν δήμαρχο τον Φρέντυ Μπελέρη”.

Επικοινωνία Δένδια με Ράμα για τη σύλληψη Μπελέρη - Παραμένει υπό κράτηση

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αναφορικά με την είδηση της σύλληψης στην Αλβανία του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη και των συνεργατών του

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου - Ζήτησε την απελευθέρωση Μπελέρη

Παρέμβαση για την απελευθέρωση του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπέλνταρ Τσούτσι, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του ομογενούς και υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση - Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές χτες το βράδυ, μόλις δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Σχετικές ειδήσεις