ΕΛΛΑΔΑ

Συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας - Διάβημα της Αθήνας στα Τίρανα

Συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας  - Διάβημα της Αθήνας στα Τίρανα

ΥΠΕΞ: Διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας θα πραγματοποιήσει η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα μετά την είδηση για τη σύλληψη από τις αλβανικές αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ.

Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.

Στη σύλληψη του υποψήφιου δήμαρχου της Χειμάρρας προχώρησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης (11/5) αστυνομικοί στην Αλβανία. Σύμφωνα με την himara.gr ασφαλίτες του Έντι Ράμα συνέλαβαν «δίχως αιτία» τον Φρέντη Μπελέρη με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος.

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του όταν εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες. Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

Ο κ. Μπελέρης οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της αστυνομίας στην Αυλώνα.