ΕΘΝΙΚΑ

«Κόφτης» Σόιμπλε στον Τσίπρα – Συζήτηση για το χρέος μετά το 2018

«Κόφτης» Σόιμπλε στον Τσίπρα – Συζήτηση για το χρέος μετά το 2018

Τα επικοινωνιακά πανηγύρια της κυβέρνησης λαμβάνουν τέλος. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως αν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά από ενδεχόμενη χρήση του αυτόματου μηχανισμού, υπάρξει ανάγκη για στήριξη θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με το χρέος.

Ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας «αδειάζει» την κυβέρνηση και βάζει «φρένο» στα πανηγύρια – Προληπτικά μέτρα και νέο μνημόνιο θέτει ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η όποια συζήτηση

Νέα «βόμβα» που τινάζει στον αέρα τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης έριξε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Ο Μάρτιν Γέγκερ επεσήμανε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν αποτελούν κάτι καινούργιο, αλλά απλώς αποσαφήνιση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου καλοκαιριού.

«Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι αν το 2018, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά από ενδεχομένως απαραίτητη χρήση του αυτόματου μηχανισμού, υπάρξει ακόμη ανάγκη για στήριξη της χρηματοδότησης του ελληνικού προϋπολογισμού, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα σχετικά με το χρέος», διευκρίνισε ο κ. Γέγκερ «αδειάζοντας» ουσιαστικά την ελληνική κυβέρνηση που εδώ και δύο μέρες πανηγυρίζει για τη δήθεν επιτυχία του Eurogroup.

Το γερμανικό υπουργείο θεωρεί εφικτή την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι εκκρεμούσες νομοθετικές διαδικασίες.

Σχετικές ειδήσεις