ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτα προκλητικοί οι Τούρκοι: «Απαράδεκτη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά»

Απίστευτα προκλητικοί οι Τούρκοι: «Απαράδεκτη η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά»

«Λάδι στη φωτιά» έρχεται να ρίξει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η νέα προκλητικότατη ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την αντίδραση της Αθήνας για την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος την Αγία Σοφία και να μεταδίδει σε ζωντανή σύνδεση από την κρατική τηλεόραση την ανάγνωση του Κορανίου.

Η Άγκυρα τραβάει επικίνδυνα το σχοινί με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, λέγοντας κατάμουτρα στην ελληνική πλευρά ότι είναι «τσιφλίκι» της!

«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος, σε απαράδεκτο ύφος, έσπευσε να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας στη χώρα μας!

«Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα», πρόσθεσε ο κ. Μπιλγκίτς.

Ο ίδιος δεν δίστασε να κάνει και... νουθεσίες περί σεβασμού προς την ελληνική πλευρά: «Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει «ως οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία του Ραμαζανιού, κάνοντας λόγο για «ακατανόητες εμμονές που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα». Επιπλέον, σημείωνε πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εύλογο: θα απαντήσει η ελληνική πλευρά σε αυτή την επαίσχυντη πρόκληση των Τούρκων; Ή θα συνεχίσει το ίδιο ακριβώς γαϊτανάκι των «χλιαρών» δηλώσεων, όπως έγινε στην περίπτωση Ξυδάκη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΠΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ «ΒΙΑΣΜΟ» ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

Σχετικές ειδήσεις