ΕΘΝΙΚΑ

ΝΤΡΟΠΗ! Ο Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

ΝΤΡΟΠΗ! Ο Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως σε αυτή τη χώρα εξακολουθούμε να «βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας»!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ – Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Από τη μία πλευρά υπάρχει η συστηματική και μεθοδική προσπάθεια των Σκοπιανών να οικειοποιηθούν οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, ελληνιστικό και βυζαντινό στοιχείο τους συμφέρει.

Από την άλλη, υπάρχει η δική μας ανικανότητα, βλακεία και ωχαδερφισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ξεκινήσαμε με την πανελλήνια απόφαση να μην παραχωρήσουμε το ιερό όνομα της Μακεδονίας, το οποίο είναι η ψυχή μας, όπως δήλωσαν ο Ελύτης, ο Ανδρόνικος και άλλοι διανοητές. Κάναμε μία υποχώρηση καλής πίστεως αποδεχόμενοι τη σύνθετη ονομασία. Επί 25 σχεδόν χρόνια κολυμπήσαμε σε θολά νερά ελπίζοντας ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν και θα βρεθεί κάποια λύση. Αποτέλεσμα μηδέν. Τα Σκόπια αποθρασύνθηκαν και προκαλούν καθημερινά τη χώρα μας.

Αντί λοιπόν οι πολιτικοί μας να δώσουν ηχηρές και αποστομωτικές απαντήσεις στους θρασύτατους Σκοπιανούς, τους ακούμε να αποκαλούν τη γειτονική χώρα «Μακεδονία».

Και δεν μιλάμε για τυχαία πρόσωπα. Προ μηνών είχε προκληθεί σάλος στην κοινή γνώμη και αναταραχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης όταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας είχε αποκαλέσει σε συνέντευξή του τα Σκόπια «Μακεδονία».

Στο ίδιο μοτίβο και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης που δεν δίστασε να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία» από το βήμα της Βουλής.

Σειρά τώρα πήρε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Δεν πρόκειται για οποιοδήποτε δήμαρχο, αλλά και για τον δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, μιας πόλης που οι Σκοπιανοί την παρουσιάζουν σε δικούς τους χάρτες ως κομμάτι της χώρας τους, τοποθετώντας τα σύνορά τους μέχρι τον Όλυμπο και μέχρι τη Χαλκιδική.

Ο κ. Μπουτάρης λοιπόν, κατά την παρουσία του στην ΠΓΔΜ, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας - Σκοπίων, αλλά και το ζήτημα της γλώσσας.

Αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ερωτηθείς για την ύπαρξη "μακεδονικής" γλώσσας τονίζει:

«Δεν με ενδιαφέρει αν η γλώσσα ονομάζεται μακεδονική. Είναι σλαβική γλώσσα και δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχουμε μακεδονική γλώσσα. Έχουμε ελληνική γλώσσα και έτσι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αυτό που με ενοχλεί και νομίζω ότι ενοχλεί και τους πάντες είναι η αλλαγή της ιστορίας».

Σε αυτό το σημείο φαίνεται πάντως, πως με παρέμβαση του τηλεοπτικού σταθμού η απάντηση του κ. Μπουτάρη δεν είναι ολόκληρη καθώς όπως προκύπτει και στο βίντεο που δημοσιεύεται, κόβεται απότομα.

Στη συνέχεια πρώτα ο Γιάννης Μπουτάρης τονίζει ότι «θα πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όσο περισσότερο τη "Μακεδονία" να γίνει μέλος της ΕΕ. Η ένταξη σημαίνει πολύ περισσότερα από μία οικονομική συμφωνία».

Ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με νεύμα του πριν απαντήσει φαίνεται πως ονομάζει «Μακεδονία» τα Σκόπια επειδή έτσι του τέθηκε η ερώτηση.

Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με την παρουσία του σε Φόρουμ, όπου ήταν ένας από τους ομιλητές, ο κ Μπουτάρης χρησιμοποιεί ξανά τον όρο "Μακεδονία", τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως «είναι πολύ σημαντικό, ότι πολλοί από τους μαθητές που βρέθηκαν σε αυτό είναι από τη "Μακεδονία" και στη συνέχεια προσθέτει πως «η Δημοκρατία της Μακεδονίας επί Τίτο ήταν πολύ υποτιμημένη και απαξιωμένη».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις