ΕΘΝΙΚΑ

Τεράστια αναστάτωση για τις φιλοτουρκικές δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου!

Τεράστια αναστάτωση για τις φιλοτουρκικές δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου!

Συνέντευξη στην τουρκική Hurriyet έδωσε ο Αντώνης Ρέμος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας, όπου πραγματοποιούσε συναυλία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Espresso, την πρώτη του συναυλία την έδωσε στην Κωνσταντινούπολη, όταν δήμαρχος εκεί ήταν ο τωρινός πρόεδρος της χώρας Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν ήρθα στην Τουρκία ένιωσα σαν στο σπίτι μου», αναφέρει στη συνέντευξη ο 46χρονος τραγουδιστής.

Ο Ρέμος μίλησε για τα χρόνια που έζησε στη Γερμανία, την καταγωγή της οικογένειάς του από το Αϊβαλί, αλλά και το χωριό από το οποίο κατάγεται τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μουσταφά Κεμάλ, τον Λαγκαδά.

«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Σε ένα χωριό έξω από την πόλη όμως, στο Λαγκαδά, γεννήθηκε. Από εκεί είναι η οικογένειά μου, Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου».

Η δήλωση αυτή έχει προκαλέσει την οργή αρκετών Ελλήνων που εκφράζουν τη δυσφορία τους στα σόσιαλ μίντια.

Είναι προφανές ότι ο διάσημος τραγουδιστής, την επόμενη φορά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά όταν αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αν ο ίδιος είναι περήφανος για τη σφαγή στη Σμύρνη το 1922, κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει ότι δεν είναι περήφανος ο υπόλοιπος ελληνικός λαός.

Κάποιος από τους συμβούλους του θα έπρεπε να τον ενημερώσει ότι στις 27 Αυγούστου 1922, και αφού οι Ιταλοί είχαν εκκενώσει την Έφεσο, ο τουρκικός στρατός υπό την ηγεσία του Κεμάλ κατέλαβε τη Σμύρνη, σφάζοντας τον ελληνικό και αρμενικό πληθυσμό και πυρπολώντας την ελληνική και αρμενική συνοικία.

Αυτά.

Σχετικές ειδήσεις