ΕΘΝΙΚΑ

Νέο παραλήρημα από τους Τούρκους: Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 βραχονησίδες, θα τις πάρουμε πίσω;

Νέο παραλήρημα από τους Τούρκους: Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 βραχονησίδες, θα τις πάρουμε πίσω;

Ειδήσεις | Τουρκία: Παροξυσμό έχουν πάθει οι Τούρκοι, επιδιώκοντας πλέον φανερά την πρόκληση «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο στα πρότυπα των Ιμίων. Μετά τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την ξεδιάντροπη αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, ήρθε η σειρά του ηγέτη του αντιπολιτευτικού κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να αμφισβητήσει ανοικτά την ελληνικότητα 18 Ελληνικών νησιών!

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε; Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;», δήλωσε ο κ. Κιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του και εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

kilcdaroglu

Η στάση του επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης έρχεται, δυστυχώς, να επιβεβαιώσει την ανησυχία που έχουμε εκφράσει ως Newsbomb.gr, μέσα από πληθώρα αναρτήσεων και εκτενών ρεπορτάζ, για το βρώμικο παιχνίδι που στήνουν οι Τούρκοι απέναντι στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι την ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης να απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την ελληνικότητα των νησιών μας.

Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται σε διαρκή κλιμάκωση αμέσως μετά με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, το οποίο μετέτρεψε τον Ερντογάν σε απολυταρχικό ηγέτη που επιχειρεί να αναβιώσει με κάθε τρόπο ένα νέο ιδιόμορφο μεγαλοϊδεατισμό, μη σεβόμενος τίποτα σε επίπεδο εδαφικής ακεραιότητας και διεθνών συνθηκών, ιδίως σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις