ΕΘΝΙΚΑ

Τραβούν το σχοινί οι Τούρκοι: Να μην χάσουμε την Κύπρο μέσα από τα χέρια μας

Τραβούν το σχοινί οι Τούρκοι: Να μην χάσουμε την Κύπρο μέσα από τα χέρια μας

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας βάζοντας «φωτιά» στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού

Ισλαμιστές και Κεμαλιστές απειλούν τον Ελληνισμό - Βρώμικα παιχνίδια πίσω από το Κυπριακό

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά την έκκληση προς τον Ερντογάν για πόλεμο με την Ελλάδα και την ανακατάληψη 18 νησιών του Αιγαίου, έβαλε στο στόχαστρο την Κύπρο.

Ο εθνικιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης σε ομιλία του τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ισχυρίστηκε ότι γίνεται μεγάλο παζάρι στο κυπριακό έδαφος υποστηρίζοντας πως το έδαφος των Τουρκοκυπρίων με τα νέα δεδομένα πέφτει στο 29%. «Γιατί πέφτει στο 29%; Γιατί το παζάρι γίνεται μυστικά» σχολίασε.

Αναφερόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, είπε ότι το κόμμα του έχει «αξιόλογους φίλους στην εξωτερική πολιτική, που μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις», θέλοντας να δείξει το έντονο ενδιαφέρον του για την εξέλιξη της πορείας που θα έχει με το νέο έτος το Κυπριακό ζήτημα.

Ο Κεμαλιστής Κιλιτσντάρογλου συνέχισε λέγοντας:

«Την Κύπρο πρέπει να την προστατεύσουμε τόσο πολιτικά όσο και στρατηγικά. Δεν πρέπει να τη χάσουμε μέσα από τα χέρια μας. Πληρώσαμε τίμημα για την Κύπρο. Εκεί έχουμε τους ήρωες μας. Κι ενώ πρέπει να ενισχύουμε την κυριαρχία μας στην Κύπρο, τελικά κάνουμε υποχωρήσεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάνει λόγο για «Τούρκους ήρωες στην Κύπρο, που έχυσαν το αίμα τους» στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις είχε διαμηνύσει ότι δεν θα επιτρέψουν ποτέ την παράδοση ενός μεγάλου τμήματος της Κύπρου στα χέρια Ελληνοκυπρίων.

«Ζητώ την προσοχή του Μπιναλί Γιλντιρίμ για το θέμα της Κύπρου. Πήραμε την Κύπρο, έχουμε τις ήρωες μας εκεί, χύσαμε αίμα για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας» είχε πει μεταξύ άλλων ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις