ΕΘΝΙΚΑ

Aπίστευτη δικαιολογία φαντάρου για τον αλβανικό αετό: Κάναμε μια αθώα πλάκα!

Aπίστευτη δικαιολογία φαντάρου για τον αλβανικό αετό: Κάναμε μια αθώα πλάκα!

Ειδήσεις | Αλβανικός αετός: Έλυσε τη σιωπή του ο ένας από τους συνολικά επτά νεοσύλλεκτους φαντάρους που τιμωρήθηκαν αυστηρά από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, επειδή ανέβασαν στο Facebook φωτογραφία, στην οποία σχημάτιζαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο 23χρονος νεοσύλλεκτος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και προσθέτει πως δεν τους παρακίνησε κανείς για την πράξη τους.

«Κάναμε μια αθώα πλάκα», δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά παράλληλα πρόσθεσε ότι τουλάχιστον άλλοι τετρακόσιοι Αλβανοί εντός του ελληνικού στρατεύματος ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν με το σήμα του αλβανικού αετού. «Ρε, ποιοι εφτά; Εδώ θα το κάναμε 400 άτομα, αλλά έχε χάρη που ήμασταν και παίζαμε ποδοσφαιράκι και μας πήγε έτσι στο μυαλό και λέμε να το κάνουμε», είπε.

«Το ανέβασε κάποιος χωρίς να ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι ότι το ανέβασε. Ηταν λάθος αυτό που έκανα. Αμα έβαζα αλβανική σημαία, όντως θα ήταν προδοσία. Εχω μετανιώσει πιο πολύ για τους δικούς μου που έκλαιγαν όλη μέρα. Παραλίγο να μου πεθάνουν. Για μένα; Έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, με έχει μεγαλώσει η Ελλάδα. Άσχετα που έχω γεννηθεί στην Αλβανία, είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός, αλλά και περήφανος που έκανα τη θητεία μου εδώ πέρα. Είμαστε όλοι ομογενείς, κανείς δεν έχει αλβανικά χαρτιά», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο 23χρονος.

Σημειώνεται πως ήδη οι δύο από τους οκτώ νεοσυλλέκτους έχουν ήδη πάρει αναβολή. Οι υπόλοιποι έξι είναι στη διαδικασία των γιατρών στο 401, ώστε, επίσης, να πάρουν αναβολή. Και οι οκτώ ορκίζονται στις 10 Φεβρουαρίου. Η ποινή για τους φαντάρους είναι 60 μέρες φυλάκιση και 100 μέρες φυλάκιση για το νεοσύλλεκτο που τράβηξε την φωτογραφία και την ανέβασε στο Διαδίκτυο.

Σχετικές ειδήσεις