ΕΘΝΙΚΑ

Θρίλερ με Τούρκο που συνελήφθη σε ελληνική βραχονησίδα

Θρίλερ με Τούρκο που συνελήφθη σε ελληνική βραχονησίδα

Ενημερώθηκε το ΥΠΕΞ και η ΕΥΠ – Εξετάζεται η πιθανότητα να εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο στην Τουρκία – Δεν απαντά για ποιο λόγο εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση σύλληψης ενός 27χρονου Τούρκου σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη, καθώς ενδέχεται να σχετίζεται με την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία.

Η υπόθεση είναι δαιδαλώδης και μάλιστα έχει ενημερωθεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, υπάρχουν υποψίες ότι είναι διωκόμενος από τις τουρκικές αρχές για την εμπλοκή του στο πραξικόπημα.

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός έφθασε μόνος σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη.

Όπως είπε στους λιμενικούς, έδωσε σε δουλέμπορο 2.500 ευρώ για να τον μεταφέρει, χωρίς να υπάρχει άλλος διακινούμενος στο σκάφος. Ο ισχυρισμός αυτός μάλιστα έχει προκαλέσει τις υποψίες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Δήλωσε πως είναι δικηγόρος και έδειξε επαγγελματική ταυτότητα, ενώ είχε στην κατοχή του και διαβατήριο.

Ο 27χρονος είχε καλέσει τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε ερημική παραλία της βραχονησίδας.

Με βάση τα όσα υποστήριξε, τον είχε αποβιβάσει εκεί Τούρκος διακινητής με ταχύπλοο σκάφος, ο οποίος επέστρεψε στα τουρκικά παράλια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο συλληφθείς δεν απαντά στις ερωτήσεις των λιμενικών για τους λόγους που τον οδήγησαν να έρθει παράνομα στη χώρα μας ενώ αίσθηση προκαλεί ότι δεν έχει υποβάλει αίτημα πολιτικού ασύλου.

Σχετικές ειδήσεις