ΕΘΝΙΚΑ

Τραβούν το σχοινί οι Τούρκοι: Ετοιμάζουν άσκηση με πραγματικά πυρά έξω από το Καστελλόριζο

Τραβούν το σχοινί οι Τούρκοι: Ετοιμάζουν άσκηση με πραγματικά πυρά έξω από το Καστελλόριζο

Τούρκοι | Ειδήσεις: Δεν έχει τελειωμό η προκλητικότητα της Τουρκίας με φόντο το Αιγαίο, καθώς οι γείτονες προανήγγειλαν για σήμερα, Τρίτη (05/09/2017) νέα ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά ανατολικά του Καστελλόριζου.

ΤΟ... ΒΙΟΛΙ ΤΗΣ Η ΑΓΚΥΡΑ: ΝΕΟΙ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το καθεστώς Ερντογάν προανήγγειλε μέσω ναυτικής οδηγίας (NAVTEX) την άσκηση, στον απόηχο της μουσουλμανικής θρησκευτικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη NAVTEX που εξέπεμψε η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, τα γυμνάσια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν από τις 20:00 έως τις 22:00.

Σύμφωνα με πηγές από το ελληνικό Πεντάγωνο, εκτιμάται το εξής: «Όπως και με την ναυτική οδηγία που είχαν εκδώσει στις 26 του μήνα, ξανά ανατολικά του Καστελλόριζου, βαφτίζοντας ως άσκηση με πυρά, το πέρασμα από την περιοχή, στα αξημέρωτα μάλιστα, ενός αντιτορπιλικού έτσι και χθες μοσχοπούλησαν την ΝAVTEX για νέα άσκηση».

Για πολλοστή φορά, φαίνεται ξεκάθαρα πως οι Τούρκοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν σκηνικό «θερμού επεισοδίου» με φόντο το Αιγαίο, αμφισβητώντας διεθνές συνθήκες και συμφωνίες που αφορούν στα γεωγραφικά κεκτημένα της χώρας μας.

Το Newsbomb.gr, με αλλεπάλληλα κι εκτενή δημοσιεύματά του, έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ολοένα κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στο Αρχιπέλαγος όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα θέματα για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Σχετικές ειδήσεις