ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικός «καβγάς» με φόντο το Αιγαίο: Γιλντιρίμ και Κιλιτσντάρογλου τσακώνονται για ελληνικά νησιά!

Τουρκικός «καβγάς» με φόντο το Αιγαίο: Γιλντιρίμ και Κιλιτσντάρογλου τσακώνονται για ελληνικά νησιά!

Τουρκία | Μπιναλί Γιλντιρίμ | Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Η κατάσταση στη γειτονική Τουρκία φαίνεται πως έχει ξεφύγει τελείως, καθώς το τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί με μια παράδοξη επιχειρηματολογία την ισλαμιστική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «φιλελληνισμό» σε ό,τι αφορά το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ «ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ» ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης σε ένα προκλητικό ανθελληνικό «παραλήρημα» αποκάλεσε, για ακόμη μία φορά, τα ελληνικά νησιά, τουρκικές κτήσεις και σε ομιλία του επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρόεδρο της χώρας. «Τα νησιά ανήκουν σε εμάς ή στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου, απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματός του και πρόσθεσε: «Όσον αφορά στα νησιά του Αιγαίου: Έχω κάνει του κόσμου τις ερωτήσεις για τα νησιά. Κάθε φορά ρωτάω, αλλά όταν ερχόμαστε σε αυτή την ερώτηση σιωπά ο ευλογημένος (ο Ερντογάν). Κιχ δεν βγάζει. Κιχ δεν βγάζει. Τίνος είναι αυτά τα νησιά, σύντροφοι;».

Στο Κιλιτσντάρογλου απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντάς του, ούτε λίγο ούτε πολύ: «Να πας να ρωτήσεις εκείνους που είχαν παραχωρήσει τα νησιά αυτά, γιατί το έκαναν τότε και να μη ρωτάς εμάς».

Ίσως η παροιμία που ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την ανούσια πολιτική «κοκορομαχία» είναι το «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Ωστόσο, το ύφος των εκατέρωθεν δηλώσεων καταδεικνύουν την προκλητική γραμμή που επιμένουν να ακολουθούν οι γείτονες σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση των εδαφικών κεκτημένων της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Είναι προφανές ότι η πολιτική κρίση στη γείτονα χώρα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο και ως εκ τούτου οι δύο μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας επιχειρούν να ξεσηκώσουν τα κομματικά τους ακροατήρια, πολώνοντας το κλίμα, αλλά ταυτόχρονα οξύνοντας το μίσος απέναντι στη χώρα μας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τις τουρκικές προκλήσεις

Σχετικές ειδήσεις