ΕΘΝΙΚΑ

Ένταση στα Ίμια ΤΩΡΑ: 11 τουρκικά πλοία απέναντι από 8 ελληνικά

Ένταση στα Ίμια ΤΩΡΑ: 11 τουρκικά πλοία απέναντι από 8 ελληνικά

Όλα κρέμονται σε μια κλωστή – Οι Τούρκοι έχουν διαταγή να αποτρέψουν κάθε κίνηση των Ελλήνων γύρω από τις βραχονησίδες

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες οδηγείται η ένταση που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή των Ιμίων.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμανε κόκκινος συναγερμός, ενώ τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ενημερώθηκαν να είναι σε πολεμική ετοιμότητα.

Η τουρκική Hürriyet, με άρθρο που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, περιγράφει ένα… πολεμικό σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από τα Ίμια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία.

Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

Πηγές των αρμόδιων υπουργείων σχολιάζοντας τις διαρροές από τον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι στην περιοχή των Ιμια υπάρχει παρουσία μόνο τριών ακταιωρών του Λιμενικού και της κανονιοφόρου Πολεμιστής.

Ο ελληνικός στόλος είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να κινηθεί προς την περιοχή των Ιμίων και να επέμβει, αν χρειαστεί. Παράλληλα, όλες οι μονάδες στα ακριτικά νησιά αλλά και στον Έβρο είναι σε κατάσταση επιφυλακής.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στα Ίμια: Διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών προς την Τουρκία

Ένταση στα Ίμια: Τουρκικό σκάφος εμβόλισε πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής

Σχετικές ειδήσεις