ΕΘΝΙΚΑ

«Μαύρη» επιχείρηση των Τούρκων: Απήγαγαν έξι «Γκιουλενιστές» - Η μεγαλύτερη απαγωγή μετά τον Οτσαλάν

«Μαύρη» επιχείρηση των Τούρκων: Απήγαγαν έξι «Γκιουλενιστές» - Η μεγαλύτερη απαγωγή μετά τον Οτσαλάν

Οι Τούρκοι είναι προκλητικοί, αλλά και προβλέψιμοι συνάμα - Χθές Πέμπτη 29/03/2018 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) απήγαγαν από το Κόσοβο και μετέφεραν στην Τουρκία «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» 6 Τούρκους με την κατηγορία ότι είναι υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πως οι συλλήψεις έγιναν χάρη σε συνεργασία των κοσοβάρικων υπηρεσιών ασφαλείας με την τουρκική μυστική υπηρεσία MİT (Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών Τουρκίας), και ότι οι έξι άνδρες «επέστρεψαν» στην πατρίδα τους με ιδιωτικό τουρκικό αεροσκάφος.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, υποστηρίζει μέσω Twitter πως "Δεν είχε ενημερωθεί για την όλη επιχείρηση και συνεπώς ότι θα δράσει σύμφωνα με τις νομικές και συνταγματικές εξουσίες που διαθέτει", αλλά αυτό είναι βέβαια για "τα μάτια του κόσμου" και για να τηρηθούν τα διπλωματικά προσχήματα.

Οι καταζητούμενοι Τζιχάν Οζκάν, Καχραμάν Ντεμίρεζ, Χασάν Χουσεϊίν Γκιούνακαν, Μουσταφά Ερντέμ, Οσμάν Καράκαγια και Γιουσούφ Καραμπίνα παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές και κανείς δεν πρέπει να είναι αισιόδοξος για την τύχη τους...

Σύμφωνα με το Anadolu οι έξι συλληφθέντες φέρεται να δρούσαν στο όνομα του Φ.Γκιουλέν στα Βαλκάνια και του έστελναν χρήματα στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζει αυτοεξόριστος από το 1999.

Είναι η μεγαλύτερη, από αυτές που δημοσιοποιήθηκαν, επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μετά το 1999 και την αρπαγή του Α.Οτσαλάν από τα χέρια της ελληνικής ΕΥΠ στην Κένυα.

Δείτε τη φωτογραφία στη Gallery του Newsbomb.gr

Με βάση τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα, περί τα τέλη Απριλίου όπου αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς