ΕΘΝΙΚΑ

Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία στη νησίδα «Ανθρωποφάς» – Όλη η αλήθεια σε ένα χάρτη

Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία στη νησίδα «Ανθρωποφάς» – Όλη η αλήθεια σε ένα χάρτη

«Ξέφυγε» η Τουρκία - «Βόμβα» από Γιλντιρίμ – Υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που φέρονται να ύψωσαν στις 13 Απριλίου νεαροί από τους Φούρνους- Διαψεύδει η Ελλάδα: Κανένα επεισόδιο στη νησίδα «Ανθρωποφάς» - Απολύτως προκλητική και καταδικαστέα η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Φωτιές» στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «άναψε» εκ νέου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε ομιλία του σήμερα, Δευτέρα (16/04/2018) ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία που φέρονται να είχαν υψώσει προ ημερών στο νησί Ανθρωποφάγος (σ.σ. Ανθρωποφάς) τρεις νεαροί Έλληνες.

Μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα πως προχωράει σε προκλητικές δραστηριότητες, οι οποίες αυξάνουν την ένταση στη θάλασσα του Αιγαίου.

Θυμίζουμε ότι χθες (15/04/2018) έγινε γνωστή από τοπικά Μέσα η είδηση ότι στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, έπειτα από πρωτοβουλία τριών νεαρών υψώθηκε η γαλανόλευκη σημαία.

Οι νεαροί, όπως αναφέρει το samos24.gr, μετέβησαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου στη συνέχεια τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.

Ο «Ανθρωποφάς» είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.

Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών, ωστόσο στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Δείτε στον παρακάτω χάρτη πού βρίσκεται η νησίδα «Ανθρωποφάς

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση - ΣΟΚ: «Τούρκοι κομάντος κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα ανοιχτά της Ικαρίας»

Τρεις νεαροί ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς (photos)

Το Newsbomb.gr στην καρδιά του Αιγαίου: Οδοιπορικό σε Καστελλόριζο - Στρογγυλή - Ρω

Σχετικές ειδήσεις