Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέλαβαν τον Χ. Ξηρό στην Ανάβυσσο

Newsbomb

Συνελήφθη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (3/1/2015) από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αλλάξει ολοκληρωτικά την εμφάνιση του, συγκεκριμένα τα μαλλιά του ήταν ξανθά, ενώ είχε αφήσει μούσι και φορούσε γυαλιά και καπέλο. Στην κατοχή του είχε και ποδήλατο. Ο ίδιος σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική την ώρα που συνελήφθη κρατούσε πιστόλι, ωστόσο δεν το χρησιμοποίησε.

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του Ξηρού

IMG 0480

Η σημερινή εικόνα του Χριστόδουλου Ξηρού είναι εντελώς διαφορετική, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς έχει μακριά ατημέλητα ξανθά μαλλιά, διατηρεί μακρύ μούσι, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των κατοίκων της περιοχής, έδινε την εντύπωση ότι ήταν αλλοδαπός.

Πώς έγινε η σύλληψη

Ενέδρα του έστησαν οι Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. Την ώρα, που ο Ξηρός περπατούσε προς το σπίτι του, τον προσπέρασε ένα μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος έπεσε μπροστά του. Πιθανότατα, ο Ξηρός προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, ο αστυνομικός τον αναγνώρισε, δίνοντας σήμα στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπτε τον Χριστόδουλο Ξηρό και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

O συλληφθείς είχε νοικιάσει πριν από δύο μήνες ένα σπίτι με ψεύτικα στοιχεία. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν έξω από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψη του.

Ο Χ. Ξηρός έχει ήδη πάρει τον δρόμο προς την ΓΑΔΑ για να ανακριθεί από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον εισαγγελέα.

Σαφέστατα και πρόκειται για μια ακόμη τεράστια επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας, ενώ αναμένονται περισσότερες πληροφορίες και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τις λεπτομέρειες και τις συνθήκες της σύλληψης του.

Δηλώσεις Τσακνάκη - Κικίλια για τη σύλληψη Ξηρού

Το απόγευμα του Σαββάτου δόθηκε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σχετικά με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα, δήλωσε, με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε την έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμενε το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιστάμενες έρευνες στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και έγιναν ακόμη έρευνες πόρτα - πόρτα προκειμένου να εντοπισθεί το κρησφύγετο του Χ. Ξηρού.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ξηρού

«Τελείωσε, εγώ είμαι ο Ξηρός», φέρεται να δήλωσε ο Χριστόδουλος Ξηρός, αμέσως μετά τη σύλληψη του στην Ανάβυσσο.

Συγχαρητήρια Κικίλια στην ΕΛ.ΑΣ.

Την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού συνεχάρη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλιας.

kikilias

«Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.», έγραψε ο υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το χρονικό της απόδρασης

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε εξαφανιστεί από τις 7 Ιανουαρίου του 2014. Τότε, είχε λάβει 9ήμερη άδεια για την γιορτή της Πρωτοχρονιάς, όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ ούτε στο Αστυνομικό Τμήμα όπως όφειλε, ούτε όταν έπρεπε να επιστρέψει στην πτέρυγά του.

Το μήνυμα του Ξηρού

Στις 20 Ιανουαρίου του 2014, επτά ημέρες μετά την απόδρασή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός έκανε την εμφάνιση του σε ένα βίντεο, στο οποίο διαβάζει μια επιστολή και απειλεί τα ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά, «Μην παριστάνετε λοιπόν τους τιμητές και τους προστάτες τη στιγμή που δολοφονείτε τους νέους για 1.40€ και δεν σας καίγεται και καρφί. Όχι σε εμάς, απατεώνες των ΜΜΕ, φερέφωνα των δανειστών, δωσίλογοι του Δ' Ράιχ».