ΕΛΛΑΔΑ

Δρίτσας: Βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών

Δρίτσας: Βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών

Αιματηρή επίθεση από ομάδα ένοπλων πειρατών, στα ανοιχτά της Νιγηρίας, δέχθηκε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Κάλαμος», το βράδυ της Τρίτης (3/2/2015) - Νεκρός ένας Έλληνας υποπλοίαρχος - «Βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών», ανέφερε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ο υποπλοίαρχος έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση ένοπλων πειρατών κατά του πλοίου τους, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν.

Το «Κάλαμος» είχε ξεκινήσει από την Κίνα χωρίς φορτίο με προορισμό τη Νιγηρία και σε αυτό επέβαιναν συνολικά 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Έλληνες.

Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ένοπλων πειρατών και κάποιας ομάδας από το πλοίο.

Οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν τρία άτομα από το πλήρωμα μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο Έλληνες.

Το υπόλοιπο πλήρωμα, στο οποίο συγκαταλέγονται και επτά Έλληνες ναυτικοί, είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Aelos Management sa με έδρα τον Πειραιά. Ήδη από το γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο έχει ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικούς διαπραγματευτές στη Νιγηρία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό κατάληψη και είναι αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή που δέχθηκε την επίθεση.

Θ. Δρίτσας: «Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών»

«Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη μεταφορά της σoρού του νεκρού ναυτικού, τη διάσωση των ομήρων και τη διερεύνηση του συμβάντος».

Στη δήλωση αυτή προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης (4/2/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στο δεξαμενόπλοιο.

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε παράλληλα τη βαθιά λύπη της ελληνικής πολιτείας για την τραγική απώλεια αλλά και για την περιπέτεια των τριών απαχθέντων, όπως επίσης και τη συμπαράστασή της στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλη τη ναυτική οικογένεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, ότι η περαιτέρω διαχείριση του περιστατικού απαιτεί ιδιαίτερα προσεχτικούς χειρισμούς για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των απαχθέντων.

Σχετικές ειδήσεις