ΕΛΛΑΔΑ

Eικόνα ντροπής στη Σκόπελο: Σε κτηνιατρείο οι ασθενείς για ακτινογραφίες

Eικόνα ντροπής στη Σκόπελο: Σε κτηνιατρείο οι ασθενείς για ακτινογραφίες

Σε κτηνιατρείο αναγκάζονται να βγάζουν ακτινογραφίες ασθενείς του νησιού, όταν ο μοναδικόςχειριστής του ακτινολογικού μηχανήματοςστο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου απουσιάζει σε κανονική άδεια.

Ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και η μόνη λύση για τους ασθενείς είναι το κτηνιατρείο, με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας να ζητεί επιπλέον στελέχωση της θέσης, προκειμένου να εξυπηρετούνται κάτοικοι και επισκέπτες. Στο μεταξύ, φεύγουν σε έναν περίπου μήνα δύο αγροτικοί γιατροί από το Κέντρο Υγείας. Θα παραμείνουν τρεις συνολικά, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας θα στελεχώνεται από δύο γιατρούς, καθώς ο ένας αγροτικός μεταβαίνει για πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόννησο για τις εξετάσεις των ασθενών του νησιού.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε χθες, όταν ασθενής μετέβη για ακτινογραφίες στο Κέντρο Υγείας και ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να τις βγάλει, καθώς ο μοναδικός μοναδικός χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος είναι αδειούχος.

Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας δήλωσε αδυναμία, διότι ουδείς από το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει τη δυνατότητα χειρισμού του ακτινολογικού μηχανήματος, ενώ δεν υπάρχει δεύτερος χειριστής, προκειμένου να αναπληρώνεται το κενό στις άδειες.

Τι δηλώνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας

«Εμείς δεν συστήνουμε στους ασθενείς να μεταβαίνουν σε κτηνιατρείο για ακτινογραφίες» επισημαίνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γ. Τριανταφύλλου «ωστόσο πηγαίνουν με δική τους πρωτοβουλία, όταν ο μοναδικός παρασκευαστής του Κέντρου Υγείας απουσιάζει σε κανονική άδεια. Τι μπορούμε να κάνουμε; Διαθέτουμε έναν και μοναδικό χειριστή, ο οποίος είναι εργαζόμενος και δικαιούται να πάρει την άδειά του. Πρόβλεψη για δεύτερο που να τον αναπληρώνει δεν υπάρχει δυστυχώς. Όταν ο μοναδικός χειριστής απουσιάζει σε άδεια οι ασθενείς με δική τους πρωτοβουλία βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο. Ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και εμείς στο Κέντρο Υγείας δεν γνωρίζουμε να χειριζόμαστε το ακτινολογικό μηχάνημα», δηλώνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Πηγή: skopelos-news.blogspot.gr

Σχετικές ειδήσεις