ΕΛΛΑΔΑ

Τιμήθηκε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκης

Τιμήθηκε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκης

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας ICTSecurityWorldCongressπου διοργάνωσε το Greek ICT Forum με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο του συνεδρίου, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο «Ασπίς» των ICT Security Awards από τον πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Ο κ. Σφακιανάκης περιέγραψε, στους 1.000 και πλέον συμμετέχοντες, την πρόσφατη επ' αυτοφώρω σύλληψη του «παιδόφιλου με το βαν», που συγκλονίζει το Πανελλήνιο, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Καθημερινά και για 24ώρες το 24ώρο δίνουμε αγώνα για να σώσουμε ζωές. Λαμβάνουμε κατά μέσο όρο 120 καταγγελίες την ημέρα».

Ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, από την πλευρά του εξήρε το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναφέρθηκε στην «αναπόφευκτη πραγματικότητα που υποχρεώνει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να επενδύουν στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αποτρέπονται περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων, απάτης και άλλων αξιόποινων πράξεων στο διαδίκτυο».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις