ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη (17/03/20015) στο Σελλί Ρεθύμνου για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία στο Σελλί Ρεθύμνου, εκεί από όπου κατάγεται ο πατέρας του, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, η υπόθεση του οποίου έχει "παγώσει" το πανελλήνιο. Συγγενείς φίλοι και συμφοιτητές παρέστηαν στην κηδεία του άτυχου φοιτητή, αποχαιρετώντας τον δικό τους Βαγγέλη.

giakoumakis10 copy

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του, η μητέρα του οποίου λύγισε όταν αντίκρισε τη σορό του παιδιού της.

Το χωριό πλημμύρισε κόσμο από νωρίς. Νέοι, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και φορώντας λευκές κορδέλες είπαν «αντίο» στον σπουδαστή, που αγνοείτο για 38 μέρες και βρέθηκε νεκρός 800 μέτρα από τη σχολή όπου φοιτούσε στα Ιωάννινα.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ρεθύμνης Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

«Το άσπρο φέρετρο και τα άσπρα κουφέτα, ας υποδείξουν στους κυβερνώντες ότι εμείς θέλουμε αυτό το χρώμα… Το λευκό, το αλέκιαστο. Γι αυτό θα αγωνιστούμε όλα τα παιδιά που είμαστε σήμερα δίπλα στον Βαγγέλη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νεαρή εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, φίλη από παιδιά με τον Βαγγέλη.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας για να υποδεχθεί τον Βαγγέλη και να τον οδηγήσει στον τελευταίο τόπο κατοικίας του. Πομπή με πάνω από 60 αυτοκινήτων συνόδευσε τον νεαρό φοιτητή στο χωριό Σελλί.

Η υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ έχει "γεννήσει" σοβαρά ερωτήματα. Για 38 ημέρες οι Αρχές των Ιωαννίνων αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι του φοιτητή περίμεναν καρτερικά ένα θετικό νέο, το οποίο δεν ήρθε ποτέ.

Ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη γράφτηκε την Κυριακή το πρωί (15/03), όταν η σορός του 20χρονου βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που είχαν χαθεί τα ίχνη του, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η είδηση του θανάτου του "πάγωσε" το πανελλήνιο, ενώ σήμερα στα σχολεία των Ιωαννίνων οι σημαίες πνέουν μεσίστιες, με τους δασκάλους να μιλούν στους μαθητές για την ενδοσχολική βία.

Τσούκαλης: Αρχίζουν να ανοίγουν κάποια στόματα

Στην αποκάλυψη ότι έχουν αρχίσει να ανοίγουν κάποια στόματα στα Ιωάννινα για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη προχώρησε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Μιλώντας σήμερα, Τρίτη (17/03/2015) στον ΑΝΤ 1, ο κ. Τσούκαλης είπε πως χθες, Δευτέρα είχε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία που μπορεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να αποβεί πολύ σημαντική.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος θα παρευρεθεί στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα.

Πηγή φωτογραφιών: Flashnews.gr, Cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις