ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γερμανός φιλέλληνας που στηρίζει την Ελλάδα… περπατώντας! (video)

Ο Γερμανός φιλέλληνας που στηρίζει την Ελλάδα… περπατώντας! (video)

Έναν απρόσμενο θιασώτη των ελληνικών διεκδικήσεων από την Γερμανία έχει βρει η Ελλάδα. Ο Στέφαν Μακ Νιλ χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δικαιωθεί ακόμα και προσπαθεί να αναδείξει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων με έναν πρωτότυπο τρόπο: Περπατά.

Ο ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής Πανεπιστημίου, Στέφαν Μακ Νιλ δίνει τον δικό του αγώνα για να στηρίξει την Ελλάδα: Περπατά, ερευνά, συνομιλεί με κατοίκους από τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, το προσωπικό του... κοντέρ έχει γράψει 3.000 χιλιόμετρα.

«Το δίκαιο είναι η Ελλάδα να λάβει τις αποζημιώσεις της. Τετρακόσιες χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν στην Ελλάδα - το κάθε σπίτι κοστίζει 20.000 ευρώ. Τουλάχιστον 1.000 σχολεία καταστράφηκαν - το κάθε σχολείο κοστολογείται 100.000 ευρώ. Περίπου 500.000 εκκλησίες καταστράφηκαν – η κάθε εκκλησία κοστίζει 100.000. Περισσότεροι από 107.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Η οικογένεια του κάθε θύματος μπορεί να αποζημιωθεί με 20.000 ευρώ», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει με νόημα: «Ο κ. Σόιμπλε είναι πολύ καλός στο να υπολογίζει χρήματα για να τα κρατάει για τον εαυτό του. Πρέπει όμως να υπολογίσει και τα χρήματα που πρέπει να δώσει στην Ελλάδα».

Από την έρευνα του Γερμανού φιλέλληνα προκύπτει πως τα χωριά που κάηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πολέμου είναι περισσότερα από όσα υπολογίστηκαν, ενώ και οι άνθρωποι που δολοφονήθηκαν ξεπερνούν τους αριθμούς που αρχικά είχε υπολογιστεί.

Ο ίδιος μίλησε στην κρητική τηλεόραση για την Άνγκελα Μέρκελ, τη γερμανική πολιτική και, ασφαλώς, το τι τον οδήγησε σε αυτήν τη μορφή στήριξης προς την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις