ΕΛΛΑΔΑ

Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη

Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου κρατούνταν η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Από το Δρομοκαΐτειο απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους φρουρούς που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιο όπου και κρατούνταν.

Πιθανότατα η Βίκυ Σταμάτη, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, απέδρασε από το μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό της, ενώ αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης.

Όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, οι δυο τους είχαν τελευταία επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης (02/04/2015) και συγκεκριμένα στις 21:00.

Η Βίκυ Σταμάτη σε αυτό το τηλεφώνημα είπε στο συνήγορο υπεράσπισής της πως προτιμάει να είναι κοντά στο παιδί της παρά να πεθάνει στο Δρομοκαΐτειο.

2269901

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η Βίκυ Σταμάτη ήταν πλήρως απογοητευμένη, ωστόσο, δεν υποψιάστηκε πως θα προέβαινε σε αυτή την ενέργεια. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου να επιστρέψει για να είναι πραγματικά κοντά στο παιδί της, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν στο κελί της ένα γράμμα πριν δραπετεύσει από το Δρομοκαΐτειο, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της».

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρόϊος, ξεκαθάρισε ότι «η διοίκηση δεν φέρει καμία ευθύνη», καθώς όπως είπε η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν υπό φρούρηση.

«Ήταν στο δωμάτιο μόνη της και φρουρούνταν επί 24ωρου βάσεως από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες. Το δωμάτιό της βρισκόταν στο ισόγειο και το μπαλκόνι της ήταν κλειδωμένο με λουκέτο το οποίο βρέθηκε παραβιασμένο» είπε.

«Ασφαλώς κάποιος τη βοήθησε» πρόσθεσε ο κ. Πρόϊος, τονίζοντας ότι αυτό ίσως να έγινε κατά την αλλαγή βάρδιας των φρουρών.

Συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων

Στη σύλληψη δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, οι άνδρες της Αστυνομίας εξετάζουν τα τηλέφωνα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που φρουρούσαν την Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, για στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες σχετικά με την απόδραση της συζύγου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

"Είχε ελπίδες για το δικαστήριο"

Καμία επικοινωνία δεν έχει προς το παρόν η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη, κ. Γεωργία Σταμάτη με την κόρη της.

Η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ότι η κόρη της δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της, ενώ αναφέρθηκε και στο τελευταίο τηλεφώνημα που είχε μαζί της, στο οποίο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο φαινόταν να είχε ελπίδες για την απελευθέρωσή της.

Η μητέρα της απηύθυνε έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να γυρίσει πίσω στο Δρομοκαΐτειο, ενώ ανέφερε ότι το παιδί αυτή τη στιγμή βρίσκεται σπίτι μαζί της.

Κούγιας: Η Σταμάτη δήλωσε ότι θα αυτοκτονήσει

«Μίλησα μαζί της χθες, αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης, είπε κάτι χειρότερο, δεν είπε ότι θα αποδράσει, είπε ότι θα αυτοκτονήσει», δήλωσε στο Mega ο νομικός εκπρόσωπος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας.

Την αγωνία του για την τύχη της αδελφής του εξέφρασε ο Παναγιώτης Σταμάτης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ απηύθυνε έκκληση στην Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, όπου και κρατούνταν.

«Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ», ανέφερε ο κ. Σταμάτης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι ότι θέλει να επιστρέψει στο παιδί της.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, Τετάρτη (01/04/2015) το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της για λόγους υγείας που επικαλείται η Βίκυ Σταμάτη.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, επικαλέστηκε τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει με "ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο" , και ισχυρίστηκε πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα. Επικαλέστηκε βέβαια το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του: "Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου". Το δικαστήριο όμως απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της. Έντονη ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου στον οποίο το δικαστήριο δεν έδωσε το λόγο προκειμένου να υπερασπιστεί τη σύζυγό του:

"Είναι επί ξύλου κρεμάμενη και δεν μου δίνεται το λόγο να πω πέντε πράγματα. Δουλεύετε με τα πρακτικά της προηγούμενης δίκης. Αυτό δεν γίνεται".

Η αίτηση αυτή ήταν η 5η κατά σειρά που έπεσε στο κενό από τη Δικαιοσύνη γεγονός που φέρεται να οδήγησε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου σε αυτή την ενέργεια.

Ωστόσο, η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη "γεννά" σοβαρά ερωτήματα για το πώς κατάφερε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια τη στιγμή που το δωμάτιό της ήταν φρουρούμενο.

Σχετικές ειδήσεις