ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - 11 τραυματίες (pics)

Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - 11 τραυματίες (pics)

Εκατόν ογδόντα επτά επιβάτες, 35 ΙΧ, τρία φορτηγά και τρία λεωφορεία επέβαιναν στο ferry boat «Άνω Χώρα 2», το οποίο προσέκρουσε το πρωί της Τετάρτης (29/04/2015), κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μεταξύ των τραυματιών είναι - εκτός από τα παιδιά που πήγαιναν εκδρομή - και δύο συνοδοί καθηγητές.

Μετά από το ατύχημα μια καθηγήτρια και δυο μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φιλιατών για προληπτικούς λόγους. Τόσο οι μαθητές, όσο και η καθηγήτρια φέρουν εκδορές και αρχικά είχαν μεταφερθεί μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας τους κι έτσι το σχολείο συνεχίζει κανονικά την εκδρομή του προς τη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, επτά μαθητές και δυο καθηγητές από το Β' Λυκείο Κέρκυρας επέβαιναν στο πλοίο "Ανω Χώρα", που προσέκρουσε το πρωί στην προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίστας. Ταξίδευαν για τη σχολική τους εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Β' Λυκείου Κέρκυρας, μπορεί να προκλήθηκε αναστάτωση αλλά δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό περιστατικό που να δημιουργεί ανησυχία.

Ζημιές υπέστησαν και κάποια οχήματα που βρίσκονταν στον προβλήτα του λιμανιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε πιθανότατα κάποιο μηχανικό πρόβλημα στον καταπέλτη.

Το πλοίο δεν θα αναχωρήσει ξανά για Κέρκυρα, καθώς από το Λιμενικό απαγορεύτηκε ο απόπλους έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη.

Σχετικές ειδήσεις