ΕΛΛΑΔΑ

Δημοψήφισμα: Δωρεάν μετακίνηση ως και την Κυριακή ζητούν οι άνεργοι

Δημοψήφισμα: Δωρεάν μετακίνηση ως και την Κυριακή ζητούν οι άνεργοι

Κινητοποίηση στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιήσει μεθαύριο (Παρασκευή 3 Ιουλίου), στις 12 το μεσημέρι, το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- δωρεάν μεταφορές μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουλίου (ημέρα του δημοψηφίσματος), αλλά και διαγραφή όλων των προστίμων που έχουν τυχόν κοπεί από την περασμένη Δευτέρα.

Το Δίκτυο καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να αποσύρει τους ελεγκτές από τα αστικά λεωφορεία την τρέχουσα εβδομάδα και καλεί τους πολίτες να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν στην πράξη οι ίδιοι τη δωρεάν μετακίνησή τους ως και την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, στην Αθήνα, μέχρι και τις 6 Ιουλίου, οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς θα είναι δωρεάν.

Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, καθώς ο οργανισμός αποτελεί ιδιωτικό φορέα και, όπως ανέφερε πρόσφατα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του Χρήστος Στεφανίδης, "εάν μας καλύψουν το ποσό των 1,728 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να δαπανήσουμε για να κυκλοφορήσουμε δωρεάν έξι ημέρες τα οχήματά μας, τότε θα το πράξουμε".

Σχετικές ειδήσεις