ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος εφιάλτης σε Αττική, Ηλεία, Ρόδο και Εύβοια

Πύρινος εφιάλτης σε Αττική, Ηλεία, Ρόδο και Εύβοια

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις φωτιές σε Αττική, Ηλεία, Ρόδο και Εύβοια.

Η πρώτη εκδηλώθηκε στη Μάνδρα Αττικής λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (23/07/2015) σε περιοχή με ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής και 24 άνδρες.

Σχεδόν την ίδια στιγμή, φωτιά ξέσπασε στην Κρέστενα Ηλείας, χωρίς, ωστόσο οι φλόγες να απειλούν κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης συμβάλλουν 30 άνδρες της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, ενώ από αέρος δύο αεροσκάφη.

Η τρίτη φωτιά εκδηλώθηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην περιοχή Απόλλωνας. Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο σημείο δίνουν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Λίγο μετά τις 13:00 συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Ψαχνά στην Εύβοια. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 40 άνδρες, 15 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική καμία από τις φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις