ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα της Λέσβου – Επί τόπου ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής (video)

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα της Λέσβου – Επί τόπου ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής (video)

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Λέσβο.

Επί τόπου έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν και τα δύο Πετζετέλ που εδρεύουν στη Λέσβο.

Ωστόσο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επέτρεψαν στις πυροσβεστικές δυνάμεις να θέσουν εγκαίρως το μέτωπο υπό έλεγχο, με αποτέλεσμα την επέκταση της εστίας προς τη δασική έκταση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα (30/8) το πρωί από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, με την πυροσβεστική να ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή.

Άλλα 3 ελικόπτερα, από ένα που επιχειρούσε το πρωί, έχουν μπει στη μάχη εναντίον του πύρινου μετώπου. Ενισχυμένα είναι και τα πεζοπόρα τμήματα που αποτελούνται από 34 άτομα.

Επίσης, επιχειρούν 11 οχήματα, 26 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.

Κατοικημένες περιοχές δεν φαίνεται να απειλούνται.

Πυρκαγιά και στην Ηλεία

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή «Λάμια» κοντά στα Σαμαρέικα δίπλα στο δάσος της Στροφυλιάς.

IMG 7184 a396a0f22500bf98b0cf10db0b706f8a

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών που ενισχύθηκαν και από άλλες δυνάμεις της Ηλείας και της Αχαΐας καταβάλουν προσπάθειες για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά από τις εκτάσεις με καλάμια και βάλτους που καίει τώρα στο δάσος.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί, βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στην περιοχή Τρουμπέτα, στην τοπική κοινότητα Καστελλάνων Γύρου.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, είχε ταυτόχρονα πέντε εστίες, ενώ η πύρινη λαίλαπα κατάφερε πολύ γρήγορα να τυλίξει στις φλόγες της περισσότερα από δέκα στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

Σχετικές ειδήσεις