ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Δαφνί: «Ο τρόφιμος που έβαλε τη φωτιά είχε σκοτώσει άλλο ασθενή»

Τραγωδία στο Δαφνί: «Ο τρόφιμος που έβαλε τη φωτιά είχε σκοτώσει άλλο ασθενή»

Φρικτό θάνατο βρήκαν τρεις τρόφιμοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 4/09/2015 πιθανότατα στο ισόγειο του κτηρίου - Ο τρόφιμος που φέρεται να έβαλε την φωτιά είχε τραυματίσει θανάσιμα άλλον ασθενή τον Μάιο του 2015 - Κατεπείγουσα ΕΔΕγια τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών - Σε κρίσιμη κατάσταση οι δυο τραυματίες

Η φωτιά, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε ασθενής του Ιδρύματος, κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ άλλα δύο άτομα -ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου- νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η ασύλληπτη τραγωδία διαδραματίστηκε λίγο μετά τις 16.30 το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου όταν ξέσπασε φωτιά στο Ψυχιατρείο από το ισόγειο του κτιρίου και επεκτάθηκε σταδιακά. Αμέσως εκκενώθηκε η πτέρυγα του Ιδρύματος και έγινε έλεγχος για τυχόν νεκρούς.

Τα τρία θύματα της φωτιάς βρέθηκαν σε θάλαμο εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, από τον οποίο οι αρχές κατάφεραν να απεγκλωβίσουν συνολικά 14 άτομα.

Μάλιστα, στην αίθουσα από την οποία φέρεται να εκδηλώθηκε η πυρκαγιά φιλοξενούνταν βαριά ψυχιατρικά περιστατικά. Ενώ, το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι οι ασθενεις ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Ο εμπρηστής ήταν τρόφιμος

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε από τρόφιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιά στις κουρτίνες του δωματίου του με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος των εργαζομένων Νίκο Παναγούλη, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και όπως λέει ο κ. Παναγούλης, οι εργαζόμενοι επανειλημμένα είχαν ζητήσει να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία.

Ο συγκεκριμένο ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Μάλιστα τότε ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».

Από ασφυξία ο θάνατος των ασθενών

Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Όπως όλα δείχνουν οι άτυχοι τρόφιμοι βρήκαν φριχτό θάνατο αφού την ώρα της πυρκαγιάς ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους!

Σημειώνεται ότι στο σημείο έσπευσε και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος μόλις επέστρεψε από την Κω.

Για τη διερέυνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών έχει διαταχθεί Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο.

Ταυτόχρονα, ο υπηρεσιακός υπουργός συγκρότησε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Σχετικές ειδήσεις