ΕΛΛΑΔΑ

Ένας ακόμα «Άιλαν» έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο - Μωρό δύο μηνών το τελευταίο θύμα της τραγωδίας

Ένας ακόμα «Άιλαν» έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο - Μωρό δύο μηνών το τελευταίο θύμα της τραγωδίας

Ένα βρέφος δύο μηνών άφησε την τελευταία του πνοή στη Σάμο, όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε με την οικογένειά του, έπεσε σε βράχια.

Το μωρό, μαζί με τους γονείς του, βρισκόταν σε βάρκα η οποία προσέκρουσε πάνω σε βράχια σε ακτή του Αγαθονησίου.

Όλοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα, μαζί και το μωρό, το οποίο όταν τελικά βρέθηκε στη στεριά, έγινε αντιληπτό ότι είχε πιεί πολύ νερό.

Καθώς, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ιστοσελίδων από τη Σάμο, στο Αγαθονήσι δεν υπάρχει γιατρός αναζητήθηκε τρόπος να φτάσει το μωρό στη Σάμο. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε ο δήμαρχος του νησιού και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να φτάσει το βρέφος στο νοσοκομείο της Σάμου, με πλωτό σκάφος του οποίο ξεκίνησε από εκεί για να το παραλάβει.

Όταν πλέον το παιδί έφτασε στη Σάμο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να το σώσουν. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα i-samos.gr, λίγες ώρες αργότερα από αυτό το τραγικό περιστατικό, ένα τετράχρονο παιδί, το οποίο βρέθηκε στη θάλασσα σε άλλο περιστατικό με βάρκα που μετέφερε μετανάστες, μεταφέρθηκε από το Αγαθονήσι στο νοσοκομείο της Σάμου όπου οι γιατροί κατάφεραν να το σώσουν.

Δεκαπέντε ημέρες νωρίτερα όμως, ένα άλλο παιδί σχεδόν δύο χρονών, παραδόθηκε νεκρόστους λιμενικούς της Σάμου από τους γονείς του, καθώς είχε καταπλακωθεί από τις βαλίτσες που πετούσαν στη βάρκα οι μετανάστες όταν ξεκινούσαν από τα παράλια της Τουρκίας.

Σχετικές ειδήσεις