ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι από τη βραδινή καταιγίδα

Χίος: Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι από τη βραδινή καταιγίδα

Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε η Χίος και ειδικότερα η περιοχή των Καρδαμύλων το βράδυ της Παρασκευής (23/10) από τις δυνατές καταιγίδες που έπληξαν το νησί.

Η βορειοδυτική Χίος ήταν αυτή που δέχθηκε το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να γεμίσουν λάσπες οι δρόμοι στα Καρδάμυλα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή τις πρωινές κυρίως ώρες προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για την απάντληση των υδάτων από επτά σπίτια.

Η κυκλοφορία στους δρόμους παρουσιάζει προβλήματα, λόγω του μεγάλου όγκου των φερτών υλικών, ενώ ο δρόμος από Δελφίνι προς Καρδάμυλα έχει υποστεί ζημιές.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε και απεγκλώβισε έναν πολίτη στον δρόμο Αμάδες – Βίκι, ο οποίος είχε μετατραπεί σε ποτάμι.

Υπάρχουν, επίσης, αναφορές ότι κατέπεσαν μαντρότοιχοι κι έχουν πνιγεί ζώα.

Στην περιοχή των Καρδαμύλων σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο δύσκολη η ζωή των κατοίκων και η επέμβαση των σωστικών συνεργείων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή των οδηγών που κινούνται στην περιοχή, καθότι η κυκλοφορία είναι εξαιρετικά αντίξοη, λόγω των καταπτώσεων και της πυκνής ομίχλης στο οδικό δίκτυο.

Πηγή: astraparis.gr

Σχετικές ειδήσεις