ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Ξάνθη σηκώνοντας σκεπές και ξεριζώνοντας δέντρα (photos)

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Ξάνθη σηκώνοντας σκεπές και ξεριζώνοντας δέντρα (photos)

Μια πόλη με ξεριζωμένα δέντρα και πεσμένες κολόνες, κατεστραμμένες σκεπές και διαλυμένες αποθήκες, είναι η εικόνα που άφησε πίσω του, ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε χθες βράδυ (25/11) από περιοχή τηςΞάνθης.

Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν ο ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» την περιοχή του Παλιού Κατράμιου, στο Δήμο Αβδηρών Ξάνθης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα xanthinea.gr, ο ανεμοστρόβιλος συνοδευόταν από πολύ δυνατή βροχή και έναν εκκωφαντικό θόρυβο που τρόμαξε τους κατοίκους καθώς νόμιζαν ότι επρόκειτο για σεισμό.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ξηλώνοντας σκεπές από αυλές και σπίτια, κόβοντας στα δύο τις πέτρινες περιφράξεις των αυλών, ξεριζώνοντας δέντρα αλλά και κολόνες της ΔΕΗ.

Ο οικισμός καθώς και γύρω περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ευτυχώς από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ που ανέλαβαν να αποκαταστήσουν το δίκτυο της περιοχής, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ τους κατοίκους επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, με τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ, βλέποντας από κοντά τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος.

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή, στη gallery.