ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Φωτιές και μολότοφ στα Εξάρχεια (pics)

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Φωτιές και μολότοφ στα Εξάρχεια (pics)

Την προγραμματισμένη πορεία τους ξεκίνησαν στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής οι αντιεξουσιαστέςγια την μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου - Διαλύθηκε η πορεία - Επεισόδια με μολότοφ και οδομαχίες μεταξύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και αντιεξουσιαστών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου σημειώνονται επιθέσεις νεαρών με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έχουν ανάψει φωτιές στους δρόμους. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. κάνει περιπολίες πάνω από την περιοχή που σημειώνονται τα επεισόδια.

Φωτιά σημειώθηκε στο μπαλκόνι πολυκατοικίας από τις μολότοφ ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν μέσα στο διαμέρισμα υπήρχαν άνθρωποι. Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα για να κατασβήσει τη φωτιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 500 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

16039265

Οι αστυνομικοί απαντούν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άτομα.

Οι νεαροί επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς.

16039266

Παράλληλα η Αστυνομία για τα επεισόδια έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές μέχρι στιγμής.

Άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων.

Ταυτόχρονα νεαροί επιτίθενται με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονται παντού και οι οποίες απαντούν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ένταση δημιουργήθηκε και στην Ομόνοια, όπου σύμφωνα με την αστυνομία βρίσκονται 300 άτομα, ενώ συγκεντρωμένα άτομα υπάρχουν και στα Προπύλαια.

16038648

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποίησε νωρίτερα στον λόφο Στρέφη εντόπισε 112 βόμβες μολότοφ έτοιμες για να χρησιμοποιηθούν, εκρηκτικές και εμπρηστικές, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες και μπιτόνια με βενζίνη!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία επιχείρησε να «κόψει» στην μέση την πορεία την ώρα που αυτή βρίσκονταν στην οδό Πανεπιστημίου. Το κλίμα είναι τεταμένο ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Η πορεία μετά το πέρασμά της από τη βουλή κατευθύνθηκε ξανά προς την Πανεπιστημίου όπου και σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να διαλύσουν την πορεία.

Οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε ένα κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη.

Ο μεγάλος όγκος της πορείας αντιεξουσιαστικών οργανώσεων μετά τα επεισόδια στην οδό Πανεπιστημίου κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται ότι οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» του μετρό είναι κλειστοί.

Οι συγκεντρωμένοι, κυρίως μέλη ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατευθύνονται προς τη Βουλή.

1

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία από μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην πλατεία Ομονοίας. Στην πορεία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

2

Δείτε στην παραπάνω gallery περισσότερες φωτογραφίες του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις