ΕΛΛΑΔΑ

Με σκουφάκια Αϊ Βασίλη υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες στη Λέσβο (video)

Με σκουφάκια Αϊ Βασίλη υποδέχτηκαν τους πρόσφυγες στη Λέσβο (video)

Εκατοντάδες πρόσφυγες φτάνουν στις ακτές της Λέσβου τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, και δεκάδες εθελοντές έχουν αφιερώσει το χρόνο τους στην προσπάθεια να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι ασφαλείς στην στεριά. Και για να ελαφρύνουν το κλίμα... φορούν σκουφάκια του Άι Βασίλη για να δώσουν μια χριστουγεννιάτικη νότα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων μια ομάδα προσφύγων σε πλαστική βάρκα, προσεγγίζει το νησί της Λέσβου, εκεί τους περιμένουν εθελοντές, φορώντας σκουφάκια του Άι - Βασίλη προκειμένου να τους περιθάλψουν.

Το βίντεο κατέγραψε και ανήρτησε στο facebook το e-evros και είναι συγκλονιστικό.

newego LARGE t 1101 54614990 type12713
Την παραμονή των Χριστουγέννων ομάδα προσφύγων προσεγγίζει την...

Posted by e-evros.gr on Friday, December 25, 2015

Ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο νόημα...

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα άλλα. Τα αμέτρητα σωσίβια στις ακτές της Λέσβου χρησιμοποίησαν άγνωστοι προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «ιδιόμορφο» χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μια από τις πολλές ακτές που φέτος υποδέχτηκαν χιλιάδες ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που έβαζαν πλώρη για την ελπίδα...

Στην κορυφή ένα σκουφάκι Άι Βασίλη δίνει την εορταστική νότα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο... ίσως συμβολίζει την ελπίδα για όσους γλίτωσαν και έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα μακριά από τον πόλεμο.

Με αμείωτο ρυθμό καταφθάνουν οι πρόσφυγες

Σχεδόν 4000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από δυο πλοία.

Ειδικότερα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη 2474 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο 1301 πρόσφυγες

Ως την Τετάρτη καταγράφηκαν στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο περί τα 3.000 άτομα ενώ άλλα τόσα βρίσκονται στους χώρους γύρω από το Κέντρο περιμένοντας την καταγραφή τους. Περίπου 1000 Σύριοι έχουν σταλεί προσωρινά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ με σημείωμα καταγραφής τους τα Χριστούγεννα!




Σχετικές ειδήσεις